A pekne od srdca!

Aliancia za rodinu arogantne klame ústami svojich hlásnych trúb na každom kroku.

04.11.2014 13:00
debata

Naozaj verí, že celý národ je len stádo bez rozumu a nevidí zavádzanie v tvrdeniach o tom, že nie je previazaná so žiadnou ideológiou? Že nebojuje proti niekomu, ale bojuje za niečo? Za rodinu? Ako ochraňuje rodinu a deti, keď sama deti mediálne zneužíva? Manipuluje s davmi roztomilosťou nevinných batoliat, keď ich vláči po tlačovkách a vystavuje na plagátoch. Bezočivé je, že práve deťom chce odoprieť právo na prístup k informáciám založeným na vedeckých faktoch, ktoré majú deti chrániť pred násilím (vrátane sexuálneho).

Klérofašizmom nasiaknuté snahy Aliancie urážajú azda každého súdneho človeka. Len prednedávnom oblepila Slovensko bilbordmi, na ktorých hlása, že tu nejde o diskrimináciu, ale že dvom mužom „to“ jednoducho nefunguje, a preto z nich nikdy nebude rodina. Lenže také rodiny tu už sú a práve ony potrebujú podporu a pomoc, lebo žijú v právnom vákuu. Rada pre reklamu túto kampaň Aliancie dokonca oficiálne označila za neetickú.

Symbolická hladovka

Na druhej strane existujú aj vecné reakcie, ktoré názorom Aliancie vravia jasné nie. Prezentujú ich už aj ľudia (bez ohľadu na sexuálnu či politickú orientáciu), pre ktorých je aktivizmus novinkou. Tvorcovia stránky na Facebooku s názvom Povedzme nie nezmyselnému referendu dokonca spustili sériovú hladovku za rovnaké práva pre všetkých. Hladovka je bezpečná; jeden človek hladuje iba jeden deň, po ňom ďalší a ďalší. Význam protestu tkvie v symbolickom odkaze na hladovky, ktoré držali disidenti či – často väznené – sufražetky, bez ktorých by ženy možno dodnes nemali ani len volebné právo. Hladovka vždy pripomína, že sa deje niečo proti ľuďom, proti ich právam. Na stránke tejto komunity sa objavujú silné a zdanlivo až neuveriteľné príbehy. Jeden z nich vypovedá za všetky: „Farár najskôr navrhol, aby som sa vyzliekla do pol pása, či som sa vôbec ako žena urobila aj dole, nejako tak to povedal. Čo? Vykríkla som. Moja mama s tým však súhlasila, a tak som sa musela pred nimi v puberte vyzliecť a ukázať sa im. To poníženie! Aj teraz mám husiu kožu, keď si vybavím, ako ma tam obchytkával.“ Takýto zážitok nie je ojedinelý, ale to bojovníčky a bojovníkov za rodinu a dobro detí nezaujíma.

Miesto pre podporu

Vzhľadom na to, že Aliancia za rodinu nepripúšťa žiadnu skutočnú diskusiu, prostredníctvom ktorej by dostali priestor aj iné názory, vznikla na Facebooku aj ďalšia zaujímavá stránka. Tentoraz s názvom Aliancia za rodinu – napíšte nám, čo si o nás myslíte. Pekne od srdca! Vznikol tak priestor pre názory odlišné od postojov, ktoré sa ako jediné hodia Aliancii „do krámu“ a ktoré vytvárajú dojem, akoby iné ani neexistovali. Teším sa z každej aktivity ľudí, ktorí veria v slobodu a rovnoprávnosť, ale najviac ma teší, že práve „vďaka“ arogantnej Aliancii sa z letargie preberá čoraz viac dobrých ľudí.

debata chyba