Pánovi staronovému premiérovi z Horného Výplachu - 9. diel

Rasťo Piško pre Pravda.sk | 22.01.2013 10:51
Hneď ako prezident udelil amnestiu a nevymenoval generálneho prokurátora, si v Hornom Výplachu vydýchli. Ďuro tvrdí, že pán prezident urobil iba jednu chybu: Zabudol udeliť amnestiu sám sebe. Už aj slepý Norbert vidí, ako v tej funkcii trpí.

My sa v celej kauze generálneho oného… Čentéša nevyznáme, píšu ďalej dedinčania premiérovi. Ale Fedor povedal, že človek v takejto funkcii má obrovskú moc. Údajne môže zastaviť čokoľvek: Gorilu, vlak, ba dokonca aj rast zemiakov. A naopak. Môže nariadiť vyšetriť bárs koho. Napríklad politickú stranu, alebo Jožovu ženu Irenu, ktorá má ústavný nález na pľúcach.

Dedinčanov okrem hlavy štátu zaujal aj fakt, že Gerard Deprardieu ušiel do Ruska. Kožkár Gábriš tvrdí, že tam bude žiť pod umeleckým menom Gerard Obelixovič Depardierov a Rusi budú podľa neho vyrábať matriošky. Rovnako je možné, že v novej verzii rozprávky Mrázik, stelesní Marfušu, lebo škaredšieho herca tam ešte asi nemali.

Ak chcete vedieť o dianí v Hornom Výplychu viac, pozrite si video a na ňom už 9. List staronovému premiérovi. Napísal ho a číta Rasťo Piško.