Pokus o zlý žart

Bohuš Papranec, Nová Dubnica | 21.01.2017 17:00
Každému odberateľovi energií a vody určite nabehla husia koža pri zistení, že sa na tento rok majú dvíhať ceny napriek tomu, že regulačný úrad ohlásil ich znižovanie.

Zároveň sa vynára aj otázka, ako je to možné, aby niekto z vládnej úrovne vypustil k spotrebiteľom do života takéto rozhodnutia. Nie je predsa mysliteľné, aby si ktosi robil osobnú agendu v rozpore s uzneseniami vlády a opatreniami, ktoré boli zahrnuté aj do programového vyhlásenia v oblasti posilnenia sociálneho rozvoja.

Azda najväčším prekvapením boli zverejnené dôvody zvyšovania poplatkov. Pri náraste ceny elektriny s odôvodnením nainštalovaného typu ističa by mali dodávatelia najskôr predložiť užívateľom výsledok analýzy vplyvu rozdielnych typov ističov na spotrebu a na základe toho stanoviť primeranú cenu. Vodári stanovili ceny na základe priemeru vodomera, čo je prinajmenšom snaha urobiť z užívateľov hlupákov. Veď cena za spotrebu vody je jasne stanovená od jej skutočnej spotreby a nie od toho, cez aký vodomer mi preteká spotrebovaná voda.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ