Knokaut

Marián Repa | 14.12.2011 22:00
Milovníci voľného trhu bez prívlastkov, či už sú to pravicoví politici, alebo ich rôzni pätolízači, nás toľko presviedčajú, že štát je najhorší možný hospodár, že keď sa napokon dostanú do riadiacich funkcií v niektorej zo štátnych inštitúcií, sme náchylní ich slovám uveriť.

Dôkazom toho je napríklad nová RTVS. Jej vedeniu sa za rok podarilo prísť o ďalšie štyri percentá divákov. V princípe by sa verejnoprávna televízia nemala riadiť diktátom píplmetrov, ale mala by zo svojej podstaty ľuďom poskytovať to, čo inde nenájdu. Lenže Slovenská televízia to nerobí a teraz sa navyše rozhodla o priazeň divákov bojovať tými istými zbraňami ako komerčné televízie.

No manažment ide ešte ďalej. Hlavné správy chce vysielať v tom istom čase ako konkurencia. Také niečo by si nedovolili ani oveľa silnejší hráči v zahraničí. Nemecká ARD už roky vysiela hlavné správy o 20. hodine prakticky po všetkých komerčných kanáloch a vysielací čas Udalostí na ČT sa dokonca dvakrát posunul tak, aby sa neprekrýval s Televíznymi novinami na Nove.

Každému súdnemu človeku musí byť jasné, že takýto krok sa rovná samovražde.

Nevedno, prečo to nie je jasné manažérom v Mlynskej doline.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ