Šetrný primátor

Nový bratislavský primátor urobil veľkodušné gesto. Vyhlásil, že sa vzdá svojich finančných odmien. Pravda, ak tak urobia aj mestskí poslanci.

02.03.2015 12:00
debata (4)

Ak je na tom pokladnica slovenskej metropoly naozaj tak biedne, ako tvrdí, tak ju to síce z marazmu nevytrhne, ale bol by to pekný príklad pre ostatných, že v Bratislave niet peňazí na rozhadzovanie. Lenže má to jeden háčik: už piaty rok sú starostovia a primátori bez nároku na odmeny. A keď ich už majú dostať, tak iba ak slovné. Takže, ďakujeme, pán primátor, za nesplniteľný sľub.

Samozrejme, Ivo Nesrovnal môže požiadať, aby mu zastupiteľstvo plat znížilo. O tom však nechce ani počuť. Nik to doteraz od neho nežiadal. Veď seriózne riadiť takmer polmiliónové, navyše také komplikované mesto ako je Bratislava, nie je žiaden špás. Solídny otec veľkomesta si zaslúži solídnu výplatu.

Na celej veci je však najčudnejšie to, že sa pán primátor čuduje. Zrazu sa čuduje, v akej ekonomickej situácii sa Bratislava ocitla. Má bohaté skúsenosti so šafárením na radnici za Ďurkovského. V predchádzajúcom volebnom období bol nielen predsedom najväčšieho poslaneckého klubu, ale aj šéfom komisie finančnej stratégie a pre nakladanie s majetkom mesta.

Chýbali Nesrovnalovi okuliare vtedy alebo teraz? Najskôr má dobrý zrak, a tak už dnes vidí, že sa mu z množstva predvolebných populistických sľubov podarí splniť len málo. Keby sa aspoň poslanci vzdali tých odmien, to by teda bol rukolapný dôkaz pre občanov o tom, aký je šetrný…

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ivo Nesrovnal