Hrajme, kým máme javisko

Aj u nás v Modre sa už objavujú predvolebné bilbordy.

05.08.2014 22:00
debata (1)

Ako jedna z prvých oznámila svoju kandidatúru na primátorku bývalá „vedúca odboru riadenia a organizácie v Slovenskej televízii, riaditeľka MISSIS Československo, producentka TV galaprogramu Večer s najpopulárnej­šími, riaditeľka Rádia Forte, šéfredaktorka denníka Bratislavský Večerník, tvorca mnohých TV dokumentárnych filmov, road show Deti a drogy po stredných školách na Slovensku, autorka a organizátorka celoslovenského projektu o dopravnej výchove pre deti – Vodičáčik, autorka a moderátorka TV relácie o mediácii – A just… dohoda možná!, autorka vlastnoručne vyrobených exkluzívnych odevných modelov pravidelne prezentovaných na Bratislavských módnych dňoch, organizátorka množstva eventov pre podporu a propagáciu firiem Slovenska“. Citovala som.

Pozrela som si jej internetovú stránku, lebo som si ju chcela dať do nejakej súvislosti s Modrou, ešte som o nej nepočula. Pani Justh sa očividne darilo. Človek má z prečítaného dojem, že všade kam prišla. Nám Modranom sa táto rodáčka z Modry „servíruje“ ako moderátorka, mediátorka, publicistka, spisovateľka, filmová producentka, režisérka, scenáristka, módna dizajnérka a manažérka. Aj tu som citovala.

Len čo tu s ňou v meste, ktoré urgentne potrebuje opraviť kanalizáciu, zrekonštruovať námestie? V meste, kde večer nájdete neosvetlené miesta, modranský doslovný výklad porekadla, že pod lampou je najväčšia tma? V meste, kde zarastá štadión burinou, kde je nedostatok škôlok, kde bývalé múzeum, dnes budova starej radnice, rovno na námestí chátra a nik nevie čo s ňou a kde vziať na opravu peniaze? Teda, že, čo tu s ňou, takou hviezdou, budeme robiť?

Ako primátorka vraj chce pomáhať ľuďom pri riešení ich problémov, byť nápomocná, hľadať systémové riešenia, navrhovať a zavádzať zmysluplné opatrenia v prospech väčšiny, s ohľadom na individuálne potreby jednotlivcov, bez rozdielu veku, pohlavia alebo spoločenského postavenia. Všetko a nič.

Nech čítam, ako čítam, stále mi napadá len jedno, že sa na staré a slávne kolená potrebuje niekde „strčiť“ a predviesť ďalšiu kolekciu svojich módnych návrhov. A to som zacitovala iba z jej „ponukového listu“, určite si pôjdem pozrieť jej módnu šou aj naživo, aby som sa dozvedela, prečo ju tak zrazu chytila za srdce Modra…

Toto mesto nepotrebuje reprezentanta, toto mesto ich má habadej, dnešnou primátorkou počnúc a pani Justh končiac. Toto mesto je zdevastované, špinavé, a hlavne, má toľko na prvý pohľad neviditeľných problémov, ktoré treba riešiť, že taký predvolebný bilbord zasvätených Modranov iba rozosmeje.

Smiech by nás všetkých možno prešiel, keby vyhrala. O kultúru tu núdza nie je. Naopak, každú chvíľu sa niečo niekde deje, len by sme potrebovali dať do poriadku javisko, lebo raz všetci z neho spadneme.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #primátor #Modra #bilbordy