Nová vlna rekatolizácie

„Kto bez vážnej príčiny pravidelne číta a odoberá nekatolícke noviny, dopúšťa sa ťažkého hriechu. Ich pravidelné čítanie účinkuje na väčšinu katolíkov sugestívne (akosi neodolateľne) a nedovolí, aby vzniklo v nich pravé katolícke zmýšľanie.“ Koniec citátu.

13.08.2014 22:00
debata (5)

Katolícke noviny z roku 1942 sa nemýlili. Autosugescia za pomoci nekatolíckych plátkov a kacírov všetkých rodov a identít spôsobila, že v roku 2014 sa aj napriek oficiálnym číslam zo sčítania ľudu mnoho ľudí spreneverilo svojej cirkvi a dovolí myslieť si o nej svoje. Prejavuje sa to napríklad nižšou účasťou na omšiach, o to väčšou na posedeniach s omšovým či iným trúnkom (ale to sem nepatrí).

Ďalšie prejavy bezbožnosti možno vidieť najmä v krajinách pre katolícku cirkev definitívne stratených. Takých, ako je Dánsko, ktoré už v 18. storočí zavádzalo zákony na spôsob dnešného vnímania ľudských práv. A nezastavilo sa pred ničím. Ani pred totálnou skazou v podobe prvej „teplej“ legislatívy na starom kontinente. Ako naschvál Dánsko i ďalšie štáty s nepochopiteľnou rovnosťou v práve na manželský chomút prosperujú, deti sa rodia ďalej, všetky rodiny si žijú svojím životom, nezávisle od „netradičnej“ rodiny Eltona Johna. Sodoma Gomora sa nie a nie konať!

Je nešťastím, že dokonca aj v našej poslušnej vatikánskej gubernii majú isté kruhy tendenciu vzpierať sa všeobecnému katolíckemu blahu. Príklad západných heretikov a čítanie nekatolíckych novín vyvoláva v slovenských slobodomyšlien­karoch až buričské nálady.

A tak dali naši bezdetní otcovia v sukniach hlavy dohromady a vymysleli „to“. Spustili sofistikovanú novú vlnu rekatolizácie Slovenska modernými metódami: od účinkovania milostiplných misionárov v parlamente cez vzdelávacie cirkevné bilbordy a dobre mienené ústavné zákazy až po rodinné referendum s cieľom vypudiť zo Slovenska všetky náznaky odklonu od matky cirkvi. Ako inak, s podporou z kazateľníc. A z obecných úradov!

Všade máme svojich ľudí a kde nie, tam ich nasadíme. Kde inde, ak nie v kostole či na obecnom úrade by zástupcovia bohabojného ľudu mali podať pomocnú ruku slovenskej rodine v úpadku. Globálne otepľovanie Európskej únie je potrebné zastaviť aspoň u nás na „Východe“, keď Západ je už zatratený.

Zbieranie podpisov pre referendum Aliancie za rodinu na obecných úradoch v Lozorne, Ovčiarsku, Rovinke, Ruskej Novej Vsi, Tomášovciach, Výčapoch-Opatovciach či vo Svidníku však nemusí byť celkom v súlade s nevatikánskymi normami SR. Opovážlivosť Iniciatívy Inakosť, ktorá na takú prepotrebnú pomoc v oblasti ochrany rodiny reaguje dokonca oznámením priamo u generálneho prokurátora, je do neba volajúca.

Čo tam po tom, že akýsi nekresťanský zákon o referende hovorí: „Nie je prípustné vyzývať na podporu petície za vyhlásenie referenda a žiadať o podpis petície v budovách štátnych orgánov a orgánov územnej samosprávy v rámci výkonu štátnej správy v pracovnom čase, ako aj v bezprostrednej blízkosti týchto budov a v priestoroch ozbrojených zborov.“ Amen-tma.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #Dánsko #katolícka cirkev #Inakosť #Aliancia za rodinu #LGBTI+