Zlaté prasiatko

A tak si tu žijeme. Kántrime stromy, strieľame zver hlava-nehlava, najnovšie vlkov, týrame zvieratá, tie máme za veci, ohŕňame nos nad Rómami, utečencami, černochmi, Vietnamcami, Číňanmi, homosexuálmi, nevoňajú nám učitelia, a teda ani deti, doktori, ani chorí, nevoňajú nám dôchodcovia...

10.11.2016 11:00
debata (6)

Poslanci v parlamente používajú jazyk, za aký by sa nemuseli hanbiť ani väzni z prvej nápravnej, tí z tretej nápravnej vydávajú s úspechom knižky a nezaintereso­vanému človeku, ktorý sporadicky prelúska bulvár, by sa mohlo zdať, že tie mafiánske motúziky mykajú a ťahajú rovno odtiaľ. Nejako sa nám to zauzľuje, radšej tuším nevedieť.

Kradne sa vo veľkom. Kradne sa všetko. Aj záchodový papier, ak niekde je. Väčšinou nie je! Ženy do politiky nechceme. Sú s nimi len starosti. Deti a choroby. Ženy nechceme ani v zamestnaní. Pre istotu im dáme nižší plat. Alebo im robíme zle. Niektoré dostávajú aj po hube. O tom sa hovorí málo. Po hube dostávajú väčšinou od muža, s ktorým majú deti. Ženy v politike po hube nedostávajú. Páni musia držať dekórum a ovládať sa. Niekto by to rozmazával. Ale keby mohli… Ak o ich spôsoboch hovorí žena, je feministka, intelektuálka, mužatka!

Politiku u nás robia zväčša muži. (Niektorí majú sexi hovorkyne.) Večer v správach vymenujú ich prešľapy a súdne spory. Niektoré sú bez konca, iné idú do stratena, vlci vyjú až hen v Bruseli. V počítačovom tomografe sa trasie od strachu nejaký chudák, ktorému je jedno, či ktosi na jeho kúpe zarobil. Ten, čo zarobil, na chudáka nemyslel ani nemyslí. Vonku na chudáka čaká rodina s modrým z neba pripraveným pre ďalšieho chudáka – doktora.

 Všetkým je tu všetko jedno. Ide zima, budú Vianoce. Zelený pandrlák v televízii ponúka darčeky, banky pôžičky na ne, ktoré začnete splácať po nich. Mobily, tablety, elektronické hračky, elektrické zubné kefky, ktoré odporúča deväť z desiatich, elektrické kefy na zadok, elektrické lietajúce metly či koberce… Nakupujme, nech na to všetko nemyslíme. Že nemáte čo žrať? Uvidíte zlaté prasiatko! (Možno už večer v správach! A možno hneď niekoľko!)

Druhá najskorumpovanejšia krajina po Mexiku. Malá krajinka v srdci Európy, čo pripomína Klondike. V kauze Kočnera a banky Penty padlo dôležité rozhodnutie. Idú súdiť úradníka z Kočnerovej kauzy. Na Slovensku bola veľká policajná razia, zadržali desiatky ľudí. Sto miliónov sa dá zarobiť s dvoma zamestnancami. Poznáme TOP firmy na Slovensku! Vyšetrovanie Gorily vysvetľuje prezidentovi Gašpar. Tajná služba pri Elektre. Výmenu liekov v Zentive rieši polícia. Počiatkove IT tendre, Judínyová v sexi outfite, riadiace funkcie v štátnej správe, biely heterosexuálny muž, kultúrne dedičstvo, fantómový boj s korupciou, superzisková firma má väzby na kauzu emisie, paneláky drahšie ako novostavby, investor sa vyhráža žalobami, pribúda penzistov, ubúda absolventov, Šikulovci bankujú, ženy sa opíjajú ako muži, príde Martin na bielom koni a budú Vianoce…

Ak vydržíte nejesť, uvidíte zlaté prasiatko!

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Politika #parlament #politik