Obohraná platňa

Všetkých spoluobčanov viac-menej zarmútila správa, že do parlamentu sa zväčša môžu dostať až po smrti.

19.02.2017 13:00
debata (18)

A nemusí to pritom rovno byť ani ich vlastný parlament! Dôkaz predložil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, keď do parlamentu preniesol fotografiu živej babičky z východného Slovenska, stonajúcej na zvyšujúce sa ceny energií. Najmä elektrickej. Táto smrtonosná choroba ju zastihla takmer v agónii, a preto nijaké oko nezostalo ani v parlamente, ani v priľahlej televízii suché.

Je to citlivá otázka. Veď vlastne celú civilizáciu postihuje nedostatok ropy, a preto všetci robia všetko pre to, aby už nikdy nebola lacnejšia. No, ako sa ukázalo, išlo skutočne o zázrak. Lebo babička bola vlastne z Česka a stonať na čokoľvek vraj prestala už tak pred tromi rokmi. Nikto však nemôže poprieť, že sa napriek tomu do slovenského parlamentu vskutku dostala, aj keď nebola nikým zvolená a navyše bola  zo susedného štátu.

Ide prirodzene o jav, ktorý poznali už stúpenci pytagorovskej filozofie v starovekom Grécku a odvtedy sa nazýva metempsychóza. Ide teda o učenie o prevteľovaní duší do ľudí, zvierat a rastlín. Fakticky ide o reinkarnáciu. K takémuto prevteleniu dnes dochádza, teda aspoň podľa OĽaNO, pokiaľ som to správne pochopil, kedykoľvek sa duša, uväznená v nejakom konkrétnom pozemskom tele, pozrie na účet za elektrinu. Vtedy vraj doslova vystrelí spoza rebier a ocitne sa mimo času a priestoru. Nemožno ju vraj potom nájsť ani v nijakom legálnom a známom photoshope.

Už na základe týchto poznatkov som vedel, že cesta ma povedie priamo k zdroju, ktorý sa dlhodobo venuje forenznej politológii neďaleko trhoviska na Miletičovej ulici v Bratislave. Primalo ma k tomu aj slastné vyjadrenie postaršieho dôchodcu v električke číslo osem: „Zaživa by som chcel byť v nebi, po smrti by som chcel nakupovať na Miletičovej!“

Forenzný politológ bol, pochopiteľne, na môj príchod dôkladne pripravený. Hoci nedostáva účty za elektrinu, lebo nikde nebýva, všetky energie má takpovediac pod palcom. Presnejšie povedané, priamo pod lavičkou, na ktorej sídli. Rozoznal som tam tentoraz nejaký tuzemský um, borovičku, pivo, víno, fínsku a švédsku vodku. Fľaša s ruskou vodkou zatiaľ vôbec nebola otvorená a načatá. Teda zákerný útok ruských hackerov som predbežne mohol vylúčiť.

„No čo tá fotka? Babička Boženy Nemcovej to zrejme nebola, čo?“ vystrelil som, ešte zadychčaný, otázku. „Vy ste teda! Igor Matovič nás všetkých vlastne zachránil!“ Zmiatlo ma to. „Veď si predstavte, že by namiesto neznámej babičky uverejnil napríklad fotografiu Madeleine Albrightovej, ktorá tiež istý čas žila v Čechách, teda podobne ako zverejnená babička. Totiž ako hľadí, namiesto faktúry za elektrinu, na výsledky prezidentských volieb, v ktorých nezvíťazila jej obľúbenkyňa Hillary Clintonová, ale nejaký Donald Trump! Viete si predstaviť potom ten medzinárodný škandál?“ Smutne som prikývol. Lebo viem. A smutný, no už pokojný, som chrúmal zakúpenú veľkú kvasenú uhorku, čakajúc na električku.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #NR SR #Igor Matovič