Strašné správy

Všetkých spoluobčanov zastihla úplne nepripravených strašná správa, že predseda OĽaNO Igor Matovič bude podrobovaný exekúcii. Údajne podnikal, aj keď vôbec nepodnikal, ale vzhľadom na to, že nepodnikal úplne takým istým spôsobom, ako keby podnikal, berie sa to vcelku ako podnikanie, teda vraj bez prepáčenia.

23.07.2017 15:00
debata (22)

Na stranu (ne)spravodlivosti sa vraj pridal aj Ústavný súd. Spoločnosti vraj teraz ide iba o to, aby exekúcia prebehla dôstojne a aby v procese exekúcie neboli využívané rôzne povzbudivé prvky, takpovediac odpozerané z minuloročných akcií, ktoré Igor Matovič organizoval približne v tomto čase pred neslávnym komplexom Bonaparte v Bratislave.

Jeden z možných neželateľných scenárov je takýto: Pred pomyselným komplexom Igor Matovič v Trnave sa zoskupí skupina asi päťsto exekútorov a ostentatívne kričí: „Potkan, vylez von!“ Potom nastúpi nejaká nadmieru úspešná hudobná skupina, v ktorej bubeník udrie na bubon a na pokyn exekútorského moderátora dav exekútorov následne tleskne rukami nad hlavou a svorne zakričí: „Zaplať!“ Po chvíli zase tlesknú a opäť zakričia. „Zaplať!“

To sa zopakuje asi desaťkrát a potom jeden z exekútorov podá dlhší rozhovor o tom, že videl rôznych podnikateľov vo Švajčiarsku, ale nič také ako v Trnave doteraz ešte nikdy nevidel. Potom jeden z organizátorov prečíta radostnú správu, z ktorej vyplýva, že ďalších asi stopäťdesiat exekútorov sa už každú chvíľu do Trnavy priblíži na kompe odkiaľsi z južného Dunaja. Prítomní exekútori to vítajú s nadšením.

Prichádzajú babičky exekútorov s napečenými pagáčikmi, neziskové organizácie s hygienicky, to znamená v alobale, zabalenými kebabmi a falefelmi pod heslom, aby vraj

„Nijakí exekútori neboli ako Fico!“. Prichádzajú aj početné cateringové firmy s minerálkami a malinovkami. Ostatní exekútori vyťahujú práve v tomto momente transparenty s nápismi: „Matovič na vlak!“ alebo „Matovič pod vlak!“ Niektorí aj také, no ja viem, že nie celkom vhodné pri takejto významnej príležitosti: „Matovič do p..e!“

Nikto sa však od nich nedištancuje, aby nenarušil vcelku demokratický priebeh exekúcie. Vzápätí vystupuje zopár poslankýň vládnych strán a so slzami v očiach vysvetľuje, ako ťažko sa im žije, keď musia deťom štopkať bambusové ponožky len preto, že niektorí nezodpovední politici si neplatia svoje finančné záväzky voči spoločnosti!

Nato prichádzajú doteraz neprítomní exekútori z kompy a všetkým rozdávajú tričká s nápisom: „Matovič ponižuje exekútorov!“ a hrubé takpovediac „tlačoviny“, v ktorých sú na pár desiatkach stranách s pikantnými obrázkami popísané údajné Matovičove podlžnosti voči štátu, spoločnosti, jednotlivcom a budúcnosti Slovenska.

Napokon skvelí hudobníci zahrajú budúcu hymnu exekútorov: „Baby I feel so lonely, without you only, only you – my Igooor!“ Exekútori na záver trochu zmlátia pár sympatizantiek OĽaNO, SaS a novej strany „Vaša rodina“. Potom sa všetci rozídu s pocitom, že na Slovensku ešte nie je všetko úplne stratené. A v ich srdciach zavládne mier a pokoj.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič