Nadmieru ambiciózny

Krízu vo vládnej koalícii som očakával vzhľadom na históriu SNS i osobnostnú a politickú výbavu Andreja Danka, ktorý akoby bol kombináciou dvoch politikov.

08.09.2017 20:29
debata

Podobne ako Matovič mimoriadne často s obľubou vystupuje pred kamerami a ako Mečiar veľmi rád a dlho rozpráva, až potom rozmýšľa. Obsahom jeho vystúpení býva často len slovná vata o vlasti a národnej hrdosti. Od vzniku súčasného vládneho zoskupenia bez ostychu dáva najavo, že sa cíti byť schopným zastávať silnejšiu pozíciu v štáte, než aká mu prislúcha podľa výsledkov volieb.

Zopárkrát uviedol, že sa cíti aj na premiéra v budúcej vláde, ale dalo sa to pochopiť tak, že hovorí o tej terajšej. Vo svojich mediálnych vystúpeniach pričasto frázovite hovoril o úcte k SNS, ale mal na mysli najmä svoju osobu. Začal vypúšťať pokusné balóniky, čo všetko si môže dovoliť voči Smeru. Neustále zdôrazňoval, že on jediný vyviedol SNS z krízy a vybudoval novú stranu. Pritom ostal obklopený starou gardou slotovských bardov. Neverím, že schému rozdelenia eurofondov na ministerstve školstva vytvoril jeden človek, tobôž že to bol sám Plavčan. Veľmi to pripomína scenár s emisiami, za ktoré sú aktuálne súdení dvaja exministri Slotovej SNS. Celý ten cirkus koaličnej krízy môže byť Dankov zámer zbaviť sa masla na hlave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Igor Matovič #Andrej Danko