Týždeň prekvapení

Vo svete prichádza každý týždeň k toľkým prekvapeniam, až ich je neúrekom. Niekedy ešte o niečo viac. V oblasti umenia napríklad významný americký herec Robert De Niro poslal prezidenta USA do veľmi nepekných miest. Neuvážil však, že Donald Trump má neustále do činenia s veľmi svojráznymi osobnosťami. Veď naposledy sa pokúsil presvedčiť kórejského vodcu Kim Čong-una, aby nemal jadrové zbrane, no keď ich už teda má, aby s nimi aspoň toľko neštrngal..

16.06.2018 14:00
debata (1)

Preto sa aj voči umeleckému prejavu herca zachoval svojím spôsobom veľkoryso, ba vysvetlil verejnosti, že povaha Nirovho názoru na súčasný prezidentský úrad vyplýva z jeho najlepších úloh vo filmoch, v ktorých ho vraj dlho a pomerne nešetrne mlátili do hlavy.

Preto sa aj voči umeleckému prejavu herca zachoval svojím spôsobom veľkoryso, ba vysvetlil verejnosti, že povaha Nirovho názoru na súčasný prezidentský úrad vyplýva z jeho najlepších úloh vo filmoch, v ktorých ho vraj dlho a pomerne nešetrne mlátili do hlavy

Český prezident Miloš Zeman však nezostal iba v oblasti umeleckej kritiky, ale sám zosnoval happening, pri ktorom verejne spálil veľké červené trenírky. Tie mali, aspoň podľa názoru iných umelcov z tvorivej skupiny s príznačným názvom Ztohoven, nahradiť, ba chvíľu dokonca nahrádzali, prezidentskú štandardu na pražskom Hrade. Tú pôvodnú umelci najprv ukradli, potom rozstrihali na malé kúsky a rozdali občanom ČR, za čo dostali na súde podmienku. Vo svojom umeleckom manifeste, ktorý bol integrálnou súčasťou happeningu, sa prezident Zeman vyjadril, že „čas spodného prádla v politike sa skončil“.

Možno v Česku. Na Slovensku, naopak, odušu prepieral spodnú bielizeň vlády Andrej Kiska. V prejave v slovenskom parlamente sa prezident sprvu posmieval polícii, že nevie chytiť vraha, no potešil sa, že u nás Slovensku je niekoľko desaťtisíc ľudí, ktorí by chceli, aby Slovensko bolo slušnou krajinou. Niektorí z nich to chcú aj v zahraničí. Zanechal trochu v rozpakoch politických analytikov, ktorí sa nevedia zhodnúť, či sa viac približuje k názorom strany SaS, teda vo východiskách, alebo priamo k záverom Igora Matoviča, ktorý je predsedom OĽaNO.

Viac do hĺbky išiel iba britský bulvár, ktorý krátko po svadbe zistil, že krása novej princeznej Meghan Markleovej nie je prirodzená, lebo má upravený nos, vybielené zuby a zväčšené prsia. Traja špičkoví odborníci na plastické operácie vraj do najmenších podrobností študovali jej fotografie, aby dospeli k tomuto nezvratnému záveru. Ale ich práca v konečnom dôsledku i tak vyšla nazmar, lebo časopis, ktorý financoval celý dôležitý výskum, napokon skonštatoval, že napriek týmto drobným úpravám je vojvodkyňa zo Sussexu v podstate dosť pekná. K tomu sa napokon priklonili i odborníci: „Podľa nich vyzerá Meghan stále nádherne a aj napriek kozmetickým zákrokom nepôsobí vôbec umelo.“

V mori všetkých znepokojivých správ z tohto týždňa ma až táto celkom upokojila a vďaka nej hľadím do budúcnosti s nádejou. Trochu k tomu prispel aj zástup detí v meste, ktorý sa ma prostredníctvom svojej hovorkyne, teda sympatickej pani učiteľky, opýtal, či idú správne na Hrad. Ubezpečil som ich, že ak sa budú dobre učiť a zoženú si pár „melónov“ na kampaň, nič im v tom nezabráni.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Zeman #Andrej Kiska #Donald Trump