Intímny priestor

Mnoho spoluobčanov v súčasnosti prežíva celkom príjemné chvíle, najmä po zistení, že život novej britskej vojvodkyne Meghan Markleovej, sa dostáva opäť do normálnych koľají. Teda ešte nedávno jej, aspoň podľa dennej tlače, hrozilo, že „zošalie od závisti“, lebo vojvodkyňa Kate Middletonová čaká už štvrté dieťa a Meghan, aspoň zatiaľ, nič podobné nečaká.

04.08.2018 10:00
debata (1)

Táto závisť je do značnej miery oprávnená, lebo Meghan je vydatá iba pomerne krátko a bolo by určite veľmi nepravdepodobné, že by pár týždňov po svadbe čakala hneď štvrté alebo piate dieťa. Takéto veci, aspoň podľa môjho názoru, chcú svoj čas. I keď vylúčiť to celkom nemôžem.

Podobné vylučovanie sa v tejto záležitosti totiž nikde v periodikách nespomenulo. Ale na Meghan v dennej tlači, našťastie, opäť zaútočil jej nehodný otec a Kate teraz zdrvenú švagrinú zachraňuje pred zrútením a je vraj úplne empatická. Vôbec by som nikdy nechcel osobne spoznať spoluobčana, ktorého by k slzám nedojala táto veta: „Hoc sú manželky princov úplne rozdielne, obidve si vraj našli spoločnú záľubu v tenise, psoch, ale aj móde.“

Je to do istej miery zvláštne, lebo u nás sú tieto spoločné záľuby úplne odlišné od britských. Som hlboko presvedčený o tom, že najviac spoluobčanov sa zaujíma o zdravotníctvo. Napríklad tímlíderka SaS Jana Cigániková, ktorá to svojím prirodzeným poslaneckým inštinktom vycítila, si v ňom našla hneď úplne prirodzenú záľubu.

Zdravotníctvo v tomto prípade vôbec nezaváhalo a začalo ju školiť oveľa dramatickejším spôsobom, ako to býva v početných amerických seriáloch z kriminálneho prostredia. Hneď jej našlo lekárov, operačku, dokonca i šikovného „pacoša“. Ten, žiaľ, musel adekvátne trpieť! No hneď ako uzrel poslankyňu, bárs aj bol v hlbokej anestézii, dostal vred na obličku a bol vraj ochotný pre jej pobavenie a poučenie položiť i život. Prítomní lekári to našťastie vôbec nespochybnili a šťastného „pacoša“ v takmer priamom prenose zoperovali jedna radosť.

Poslankyňa poskytla v súvislosti s operáciou o slovenskom zdravotníctve celý rad nesmierne cenných informácií. Ja za najcennejšiu považujem túto: „Pri prvej operácii na mňa prišli na chvíľku návaly tepla, trošku som to predýchala a potom už úplná pohoda," povedala Cigániková o zákroku, počas ktorého doktor vyberal nádor. Pri druhej operácii bol údajne iný pacient oveľa ústretovejší a nechal si vybrať celú obličku. Obaja ju vraj budú voliť a nikdy by nechceli voliť nikoho iného ako SaS.

Jediné, čo im zazlievam a pripisujem to výlučne iba ich ochoreniu, je fakt, že si s poslankyňou Cigánikovou zatiaľ nenašli spoločnú záľubu. Veď úplne pokojne by to mohol byť okrem operácií tenis, psy alebo móda. No liberálne orientovaná strana SaS, ktorá už predtým bola priam prepchatá odborníkmi, má vďaka tomu o jedného odborníka na zdravotníctvo viac.

Ide o nespochybniteľný prínos pre celé Slovensko. Platí to, pochopiteľne, aj pre program zdravotných poisťovní: „Keď je núdza najvyššia, pomoc Božia najbližšia!“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Meghan Markle #Jana Cigániková #slovenské zdravotníctvo #SASKA