Kuchynská politika

Všetkých spoluobčanov potešilo, že konečne prešiel v parlamente zákon, podľa ktorého si každý môže svoje osviežujúce nápoje páliť doma sám.

23.09.2018 09:00
debata (7)

Je to prezieravé, lebo všetkým hrozí v blízkej budúcnosti nedostatok vody. Pri dostatočne intenzívnom „pálení“ vzniká určitá rezerva. Veď ak sa človek zlozvykov spájanými s vodou zriekne, bude si môcť aj v blízkej budúcnosti predsa len umyť aspoň auto, prípadne zuby. Ak sa mu akt samovoľného pálenia takpovediac vymkne z rúk, nebude mať problém to prehliadnuť, lebo tma sa vraj pomerne spoľahlivo šíri práve metylalkoholom.

Veľké veci sa začínajú a sú vskutku veľké iba vedľa tých celkom drobných. Mnohí spoluobčania si všimli, že vojvodkyňa zo Sussexu, teda princezná Meghan Markleová, sa stále niekam vytráca. Ale v skutočnosti chodí iba k chudobným ženám do spoločnej kuchyne, v ktorej sa spoločne učia variť a chystajú o tom knihu. „Obliekla si zásteru. Nemôžem uveriť tomu, že som ju nechala opláchnuť ryžu!“ okomentovala to spoluautorka knihy, tridsaťštyriročná pani Munira Mahmudová. K obdivu sa môžem iba pripojiť. Skúšal som to minulý týždeň a veru vyčistiť každé zrnko ryže špeciálnou ryžovou kefou nie je nič ľahké. Človek si pritom rýchlo zoderie aj boxerské rukavice.

Môže to mať, prirodzene, aj hlbšiu politickú súvislosť, lebo väčšina bývalých ruských špiónov bola vraj otrávená súčasnými ruskými špiónmi práve po obede v niektorej obyčajnej britskej reštaurácii v Salisbury. Nová kuchárska kniha tomu isto pomôže učiniť prietrž. Samotný jej názov „Spoločne. Naša komunitná kuchárska kniha“, i keď iba v prenesenom zmysle, teda prirodzene celkom neúmyselne, však skôr smeruje k blížiacim sa voľbám na Slovensku.

Pokiaľ pozorne sledujeme prieskumy, naše voľby nepredstavujú výraznejší problém, lebo strana prezidenta Andreja Kisku, ktorá ešte nie je založená, má však napriek tomu už dnes približne 28 percent. V tom by bol výsledok volieb už teraz úplne jasný, nebyť výrazného háčika, na ktorý upozornil predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič. Sám to nazval „podrazom na štýl Procházku“.

Ide o to, že Kiskova strana by si svojím pôsobením z iných opozičných politických strán „povyťahovala čerešničky a na tom si postavila svoj úspech.“ Tými čerešničkami má, aspoň podľa môjho názoru, na mysli nielen príťažlivé a nové idey iných opozičných strán, ale najmä ich voličov. Sú tu však aj aspekty, na ktoré ani vždy prezieravý Matovič zatiaľ ani nepomyslel, teda že sa Kiska aj s novou stranou spontánne pridá k strane Smer-SD. Vtedy by síce počet voličov Smeru výrazne klesol, ale v konečnom dôsledku vlastne dosť aj stúpol.

Po odchode z funkcie sa vraj prezident bude viac venovať rodine. Teda určite utrpí najmä Boris Kollár a jeho Sme rodina. A to som nespomenul KDH, ktoré už jedného člena Matovičovi vzalo aj bez Kiskovho pričinenia. Pravdepodobne to pri voľbách vôbec vzklíči v duchu tak trochu gurmánskeho verša francúzskeho básnika Charlesa Baudeleira: „Pôjdeme do lesov, kde potichu bosorky mok lásky miešajú v hlbokom kotlíku!“

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #pálenica