Preveľké rošády

Každý si spomenie, ako prednedávnom vzdychala poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO), že zo strany Smer odchádzajú ľudia. S najhlbším dojatím, takmer so slzami v očiach, s očividnou nepredstieranou bolesťou v relatívne mladistvom srdci. Istotne iba v návale citu akosi nespozorovala, že u nich doma je to azda ešte zúfalejšie.

27.01.2019 10:00
debata (9)

Napríklad z OĽaNO odišiel poslanec Richard Vašečka, čím vlastne strana stratila asi tak 25 percent členov, no najnovšie aj europoslanec Branislav Škripek. Tým OĽaNO fakticky stráca svoj šarmantný takpovediac eroticko-teologický rozmer, slovom i písmom uplatňovaný na širokých a strmých stráňach bežnej ľudovej nemravnosti.

Vašečka totiž urputne chránil aj nenarodené plody (niekedy dokonca vraj už pred ich vznikom), Škripek bojoval zase za zákaz nahoty, ktorá naňho ťažko doliehala nielen z novín, ale aj zo sôch a vôbec zo všetkého podobným spôsobom nečistého. Chvíľami sa mohlo zdať, že uprednostňuje kultúru, ktorá môže prežiť len zabalená v uterákoch. Keď to už mohol zmeniť v celej Európe, rozhodol sa nasledovať Vašečku, ktorý medzitým odchádza z KDH do novej perspektívnej strany. Zakladá ju europoslankyňa Anna Záborská, presunujúc sa z KDH. Na týchto pohyboch si predseda OĽaNO stihol všimnúť, že sú „nekresťanské“.

To je síce vážna námietka, no prakticky asi neúčinná. K hlbšej sa zatiaľ nedostal, lebo sa činorodo venuje kandidátom do prezidentských volieb. Má s tým bohaté skúsenosti, lebo v posledných koučoval „svoju“ poslankyňu Helenu Mezenskú. Tá sa ku koncu kampane, možno pod jeho múdrym vplyvom, obracala k telepatii, teleportácii a prijímaniu kozmických energií. Z tých naostatok môže vyžiť každý, ale iste neurobí nič zlé, ak si k nim občas vezme aspoň kus chleba s tlačenkou.

Igor Matovič sa však z toho očividne poučil a vrátil sa od teleportácie ku klasickej fyzike. To znamená, že kandidátov pochopil ako špekáčiky, ktoré jednoducho podrží nad horúcou pahrebou predvolebných prieskumov súkromnej televízie a ten najobhorenejší potom posunie na prezidentské kreslo.

Na tento geniálny plán pristali zatiaľ dvaja kandidáti: Zuzana Čaputová a Robert Mistrík. Tretí kandidát František Mikloško prejavil voči fyzikálnym zákonom OĽaNO zdravý rozum a na perspektívnej rošáde sa odmietol zúčastniť. Tým sa však pripravil o obrovské výhody, ktoré kouč Matovič poskytuje svojim zverencom. Ostatných kandidátov totiž v ich prospech eliminuje veľmi rýchlo a jednoducho. Napríklad: Maroš Šefčovič – študuje sociológiu na nesprávnej strane chodníka, Štefan Harabin – obluda, Milan Krajniak – raz strašne zle hlasoval, Martin Daňo – nehodí sa! A podobne.

Voliči, zošrotovaní silou Matovičovho intelektu, budú zaraz teleportovaní k príslušnému vyvolenému špekáčiku. Tieto voľby, aspoň podľa mňa, mu nemôže Matovič prehrať, najmä ak použije rafinovanú a nesmierne účinnú taktiku partizánskeho boja, ktorú stručne sformuloval Mao Ce-tung: „Nepriateľ útočí, my ustupujeme. Nepriateľ sa zastavuje. My sa zastavujeme a pripravujeme sa na boj. Nepriateľ ustupuje, my útočíme!“

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Maroš Šefčovič #Igor Matovič #František Mikloško #Robert Mistrík #prezidentské voľby 2019 #Zuzana Čaputová