Šťastná to krajina!

Keď Slovenský zväz ľadového hokeja minulý rok predstavil dresy s novým logom, strhla sa okamžite vlna kritiky. Išlo vraj o dehonestáciu štátneho symbolu. Od SNS, ktorá sa pravidelne prezentuje svojou nekompetentnosťou, súdny človek ani nemohol čakať inú reakciu.

12.04.2019 20:00
debata (6)

„Tri hokejky buchnuté do štátneho znaku,“ tak označil nové logo samozvaný špecialista na grafický dizajn Andrej Danko. A keďže poslancov SNS zjavne irituje, že pred futbalovými zápasmi v Dunajskej Strede fanúšikovia spievajú maďarskú hymnu, tak tému používania štátnych symbolov nemohli nechať len tak…

Najhoršie na tom je, že ten, kto nechápe, aký je rozdiel medzi logom a štátnym znakom, no má v rukách moc, dokáže vyrobiť taký právny paškvil, ako je zákon o štátnych symboloch. Nečudo, že ho prezident vrátil parlamentu.

Ak by sa národniari iba trochu zaujímali o to, ako vyzerajú dresy iných hokejových reprezentácií, tak by zistili, že viaceré už dávno žiadny štátny znak na nich nemajú. Nahradili ich logom, ktoré je identifikačným znakom družstva. Napríklad, keď sa povie „tri korunky“ tak každý vie, že reč je o Švédoch.

Aj Česi v snahe inovovať identitu hokejovej federácie pristúpili k radikálnej zmene: česká reprezentácia má od minulého roka nové dresy, z ktorých zmizol štátny znak a nahradil ho lev.

Ak chcela SNS vyvolať národné vášne, tak sa jej to podarilo. Ich legislatívny nepodarok „naštartoval“ Maďarov na oboch stranách Dunaja, hoci zákon ešte ani nebol v platnosti.

Jedno však treba národniarom uznať. Nestranný pozorovateľ mohol nadobudnúť dojem, že musíme byť veľmi šťastná krajina, keď naším najväčším problémom je ochrana štátnych symbolov!

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #dres #zákon o štátnych symboloch #logo hokejového zväzu