Politika v staršom svetle

Vo všeobecnosti možno Zem považovať za plochú. Stačí si vyjsť niekde na Záhorie do poľa a každý hneď uvidí, že ide o fakt, ktorý sa spochybňuje iba veľmi ťažko.

30.06.2019 10:00
debata (1)

Prirodzene, že toto empirické potvrdenie nikdy nemožno nájsť na nejakom bratislavskom chodníku. Ten je iba málokedy plochý v nejakom viac-menej súvislom zmysle, ba navyše, najmä v lete, býva najčastejšie úplne rozkopaný. To pri dôslednom skúmaní prekáža nielen rovnomernej vzpriamenej chôdzi svedomitého bádateľa, ale aj objektivite.

V tom je Bratislava celkom výnimočná, prirodzene okrem toho, že práve v nej sa koncentruje dôležitá politická strana, ktorou je v súčasnosti Sloboda a solidarita. V takmer zúfalom úsilí o odlíšenie sa od iných strán, siaha preto k témam, ktoré sú pre súdneho človeka takmer nepochopiteľné.

Napríklad jej (už čoskoro bývalá členka) Lucia Ďuriš Nicholsonová, napriek tomu, že štúdium práva po zrelej úvahe vymenila za psychológiu, sa rozhodla navrhnúť zákon. Natoľko zaujímavý, že prebudil aj neziskovú organizáciu, aby ju neodporúčala do volieb do europarlamentu.

Nebol to až tak úplne zlý zákon, ak by sme odhliadli od toho, že tak trochu vychádzal z princípov dobrovoľnej sterilizácie fyzických osôb. Dojímavým spôsobom, i keď nepochybne sprostredkovaným, tak trochu korešponduje s nacistickým programom Lebensbornu. Ženy by podľa neho nemali mať viac ako štyri deti, aby ich to neobmedzovalo v osobnom raste. Nacisti to takto neobmedzovali, skôr naopak, lež zdôrazňovali, že rodiť by mali pokiaľ sa len dá, no výlučne „rasovo čisté“ ženy. Tie „iné“ ženy by vraj bolo vhodné sterilizovať, aby nemohli mať deti. Teda patrili by tam slovenské, slovanské, židovské, rómske – teda fakticky všetky ženy, ktoré dodnes, našťastie, ešte žijú a aj rodia na našom území.

Liberálna mimovládka – Inštitút ľudské práva – si to však všimla a označila ju ako „nebezpečnú kandidátku“ pri ostatných voľbách do Európskeho parlamentu. Možno i preto, že jej členov pred časom surovo zmlátili sympatizanti iného, paradoxne vraj tiež liberálneho zoskupenia, teda hnutia OĽaNO.

Viem, že návrh zákona nebol zo strany poslankyne dielom zlých úmyslov. Veď všetky úmysly našich politikov sú iba dobré, iba pri istých stranách sú aj tak trochu zvláštne. Ale Zem, ak je plochá, potom stojí na slonovi a ten stojí na korytnačke. Je to dostatočné vysvetlenie vo všetkých mysliteľných prostrediach, okrem politického.

V politickom prostredí sa vraj spodné články bohumilého vesmírneho poriadku môžu „prekrúžkovať“. Aspoň podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča. Keby aj bola korytnačka dolu, po voľbách by mohla byť navrchu. A slon a zemská foršňa kdesi v nenávratne. To je pochopiteľné. Ak by slonom, doskou i korytnačkou zostal v celom hnutí opäť iba „On“.

SaS dnes krúžkuje podobne – nijaké vlaky, obedy, lieky zadarmo. Nič zadarmo! Netrápi ich už ani vlastná ohrdnutá podpredsedníčka NR SR. Trápi ich na Slovensku už iba lingvistika a v jej kontexte len jeden akosi nevhodný štátny jazyk – slovenčina.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #sterilizácie #Lucia Ďuriš Nicholsonová #SASKA