Panské spolky - čertove volky

Všetkých spoluobčanov nesmierne prekvapuje radikálny nárast pohanstva v turbulentných procesoch slovenského politického života. Nejde však pritom o tradičné hanblivé vystúpenia neznabohov skazených mysliteľmi z obdobia osvietenstva alebo priamo obetí nespútaného vedeckého ateizmu.

12.10.2019 10:00
debata (6)

Ide priamo o pohanské rituály v najčistejšej forme, ktorá je nadmieru zábavná a nesmierne poučná. Na Slovensku zatiaľ nemajú natoľko rozvinutý charakter, aby bolo možné určiť, o ktorú dogmatiku týchto prírodných náboženstiev práve ide. Pravdepodobne ide o voodoo typu „Kambomble Jejé“, ktoré znie sympaticky a ešte aj akosi prekvapivo. Pritom je o ňom toho na webových stránkach popísané najmenej.

Veď napríklad taká úplne tajomná koza, ktorá sa z ničoho nič pred časom zjavila počas prezidentovania Andreja Kisku priamo v Prezidentskom paláci, nenechala nikoho ľahostajným. Mohla byť síce pochopená ako lacná biokosačka na trávu, ktorá nevrčí tak hlúpo ako tie motorové, ba ani nezanecháva nejaké výrazné uhlíkové stopy. Mohla tam byť však jednoducho prepašovaná aj akoby štandardné obetné zviera druhého stupňa zasvätenia, teda štvornohé. Prvý stupeň zasvätenia si vraj vyžaduje dvojnohé zviera, napríklad sliepku. Je to teda dosť podobné ako pri automobiloch, kde náhon 4×4 je účinnejší.

Viem, že to môže znieť konšpiratívne, ale na rozdiel od istého časopisu výrazne vedeckého charakteru by som chcel od čitateľa iba to, aby sa očistne pousmial. Nemusí pritom vôbec podstúpiť trýznivý a bolestný očistný rituál za bujarého popíjania dezinfekčného prostriedku Savo.

Je to však potrebné, napríklad pri citlivom vnímaní takzvaného „pohrebného videa“, ktoré poslankyňa a vylúčená členka SaS Natália Blahová odpálila vlastnej krkavčej strane na definitívnu rozlúčku. V ňom sa mihajú „vyškrtnuté“ figúrky členov hnutia SaS, ktoré neboli zo strany vypudené ako také hnusné demokratické jadro. Akoby symbolicky hneď tretia postava, ktorá je fakticky škrtnutím prekliata, drží v ruke tabuľku s nápisom „zdravý rozum je najlepší recept“. Vyškrtnutie na videu je vlastne akosi analogické rituálnemu prepichovaniu voskových či slamených figúrok v rámci pestrej palety kliatob spomenutého voodoo, ktoré majú za cieľ deštrukčne pôsobiť na adresáta. Aby nečisté sily postupovali s väčšou istotou, kliatby bývajú aj slovne sformulované.

Napríklad v esemeskách Blahovej europoslankyni Lucii Nicholsonovej: „Lucia, ty si veľmi hnusné stvorenie, už dávno som ti chcela povedať.“ Prirodzene, že Nicholsonová sa môže brániť. Napríklad ak so zavretými očami a s vystretými rukami razantne zašepká do temnôt tie vety z rigoróznej práce predsedu parlamentu Andreja Danka, ktoré pri jej študovaní celkom nepochopila. Nič iné už nezaberie!

Iní politici sa dnes nečistým silám bránia príhodným potetovaním, prípadne si heknú vlastný mozog psychotropnými látkami. Heknutý rozum má tú výhodu, že sa ho potom už nemôžu zmocniť ani sily voodoo, ani nebezpeční ruskí hekeri. Nič v ňom už potom nenájdu.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Lucia Nicholsonová #Natália Blahová #pohanské rituály #SASKA