V napätom politickom prítmí

Všetkých spoluobčanov v podstate ani veľmi neprekvapilo, že europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) chce dať zavrieť „neeuroposlanca“ Ľuboša Blahu (Smer-SD). Istotne ju v tom inšpirovala ministerka Veronika Remišová, ktorá neváhala a dala zavrieť štyroch ítečkárov z prostredia vládnych služieb, lebo im našla vo vládnom počítačovom systéme nejaké „nadbytočné“ káble.

18.07.2020 16:00
debata (11)

Veď pokiaľ iné rozšantené strany zlosynov už zatvárajú ostošesť, SaS nijaké ulovené parohy zatiaľ do poľovníckej torby koalície ešte nepriniesla.

Poslanec NR SR Blaha preto pred europoslankyňou zrazu leží ako ryba na suchu, teda ako najľahšia korisť. Azda ide aj o to, že Nicholsonová by mala byť vlastne končiacou študentkou bakalárskeho stupňa psychológie, ktoré pred pár rokmi začala na slávnej univerzite, ktorú, ak sa nemýlim, absolvoval aj súčasný minister školstva, jej stranícky kolega Branislav Gröhling.

Jej vtedajšie odhodlanie študovať nijakého voliča nezanechalo v tom stave, že by si nezotrel slzu v kútiku oka. Každému totiž tak akosi vykvapla, keď si uvedomil silu jej predsavzatia: „Láka ma právo a psychológia, a to sú veci, ktoré sa nedajú študovať len tak. Keď už raz budem niečo študovať, tak poriadne! Verím, že to raz príde.“

Vyhlásila to v roku 2017 a zrejme prišlo na lámanie chleba. Teda asi na odovzdávanie bakalárskej práce. Štúdium práv europoslankyňa v podstate začala a aj ukončila tým, že si prečítala rigoróznu prácu Andreja Danka. V nej objavila rozličné nezrovnalosti. To bol moment, v ktorom bol Blaha už vopred právne stratený. Preto ho teraz NAKA – na Nicholsonovej podnet – stíha za trestný čin „popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti“.

Trestnosť činu popri tom azda vyplýva už z toho, že by si Blaha mohol „pozrieť“ i jej zrelú a nesporne vzorovú bakalársku prácu, ktorú určite odovzdá v najbližšom letnom termíne na obhajobu. Už len preto, aby mohla byť svetlom aj pre ostatných študentov. Tých, čo v období koronakrízy tiež svedomite pracovali, podobne ako ona.

Ľuboš Blaha to už neraz urobil aj pri iných záverečných prácach, čo vznikli ešte pred COVID-19, a svojím zločinom sa sám usvedčil. Veď možno by jej prácu tiež nonšalantne „oponoval“. Sama Nicholsonová navrhla zákon, ktorý si všimla aj nezisková mimovládka – Inštitút ľudských práv – ešte pred voľbami do europarlamentu. Podľa neho by ženy nemali mať viac ako štyri deti, aby ich to neobmedzovalo v osobnom raste.

Tiež nadšene, krátko nato, dospela k názoru, že ju budú voliť i voliči ĽS NS, ktorí sa k nej spontánne hlásia ako „sivovlasá pani v Považskej Bystrici“ (píše vo vlastnom článku): „Tak som sa len spýtala, čo máme s Kotlebom spoločné. ,Obaja ste veľmi odvážni, nebojíte sa povedať pravdu. Jeho som volila v prezidentských voľbách, vás budem v eurovoľbách. Tak som to spravodlivo podelila.' Objala som tú pani. Stretla som viac voličov ako ona, rozmýšľam nad ich vzorcom odvážneho politika a ako na to reagovať.“

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Nicholsonová #Andrej Danko #Ľuboš Blaha #Veronika Remišová #Branislav Gröhling