Bieloruský sen pani europoslankyne

V letných pokojných dňoch v podstate úspešnej koronakrízy všetkých spoluobčanov nesmierne prekvapilo, že polícia nezavrela poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD). Nejde vôbec o to, či sa niečím previnil, ale skôr o to, že trestné oznámenie naňho podala poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (najprv zo strany SaS, potom chvíľu už zase nie, opätovne z SaS).

15.08.2020 14:00
debata (51)

To by mal byť pre políciu významný varovný signál. Ale tá sa v tomto prípade zachovala ako bežná bratislavská taxislužba, keď je pokročilý večer a ešte aj napríklad prší. Zrejme panej europoslankyni do telefónu povedala, čo v takých prípadoch hovorí dispečerka nešťastným zákazníkom: „Teraz nemám voz!“

To je vlastne len taká básnická skratka pre fakt, že „furmanka“ sa v dohľadnom čase neuskutoční a očividne nestriedmy zákazník (veď čo by v noci vonku robil, keby to bol slušný človek?) sa môže domov odplaziť, odpotácať a postupne i vyváľať tak, ako sám uzná za vhodné. Môže si predsa natrieť koniec svojej francúzskej barly takou tou biliardovou kriedou a sám od seba potom trieliť pešo domov ako namydlený blesk.

Poslankyňa, ktorá svojho času tak trošku schvaľovala aj sterilizáciu žien, sa totiž dostala do štádia svojho vysokoškolského štúdia psychológie na prestížnej slovenskej univerzite, ktorú úspešne absolvoval aj minister školstva, keď by už mala vytvoriť bakalársku prácu. Namiesto toho napísala asi o niečo stručnejšie udanie na poslanca Blahu a vzápätí si dala urobiť „dredy“.

Ide o úpravu účesu, ktorý nosili už v starovekom Egypte, potom Aztékovia, po nich aj nejakí Afričania a tak. Sama dospela k názoru, že je s ním krajšia. Čo, prirodzene, napovedá, že bez konzultácie s pánom ministrom školstva (tiež SaS) sa to celkom nezaobišlo. Lebo ten vie o úprave dámskych vlasov oveľa viac ako všetci ostatní v súčasnej vláde. Robert Fico daroval Blahovi k narodeninám červenú hviezdu s kosákom a kladivom, čo europoslankyňu priviedlo k presvedčeniu, že napodiv (!) sa sám obdarovaný previnil: „Zločinom rozširovania extrémistického materiálu v súbehu s prečinom prejavovania sympatií k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.“

To je ako keby vám ktosi dal z darčekového obchodu takú tú zasklenú skrinku s cigaretou a panákom vodky spolu s pribaleným príhodným kladivom a nápisom Prvá pomoc. To je propagácia omamných látok, kaziacich mladých ľudí. Tí starší to totiž v dnešnom rozháranom svete hneď radšej roztrepú, vyfajčia a vypijú. Jednoducho už vedia, že bude, ako nebolo.

Poukázanie na nedokonalosti demokracie na Slovensku priam bije do očí: „Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová považuje za nepochopiteľné, že polícia zastavila trestné stíhanie v súvislosti so statusom poslanca Národnej rady SR Ľuboša Blahu. Je presvedčená o tom, že by mal niesť za svoje výroky zodpovednosť.“

Napríklad keď Alexandr Grigorievič Lukašenko v Bielorusku na niekoho takto poukáže, hneď ho aj zavrú. To je ono! Tak by to malo byť aj u nás.

© Autorské práva vyhradené

51 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Alexandr Lukašenko #Ľuboš Blaha #Lucia Ďuriš Nicholsonová