Vtáčí cirkus a iné koncerty

Od tej hroznej dvojvraždy chceme vidieť do tváre tých s krvavými rukami. Za toto vrahov trest nesmie minúť! Preto sme asi všetci čítali výňatky z trestného spisu, z ktorého bolo jasné, kto je obvinený Marian K.

10.03.2021 16:00
debata (4)

Minulý týždeň Ján Čarnogurský zavesil na svoju FB stránku iné výňatky z toho istého spisu. Nie sú neznáme, aj tie boli priebežne publikované, len nie v médiách hlavného prúdu. Zo sledovaní a odpočúvaní v malej kaviarničke Next Apache na Panenskej ulici vyplýva, že známi novinári a známi politici v opozícii tam kuli pikle. A že sú jedna ruka.

Ján Čarnogurský v tom vidí organizovanú skupinu, ktorá pripravovala protesty. Pravda minulý týždeň priniesla ukážky. Plukovníka tajnej služby a korunného svedka proti Marianovi K. už obžalovali, že nezákonne sledoval (aj) novinárov. Nič nové, no až teraz vraj šikovný vyšetrovateľ našiel kľúč, za čo plukovníka Petra Tótha obviniť: za nezákonné odpočúvanie.

Počúvať za dverami sa nemá, to je jasné. Vyšetrovateľ tým ale vlastne potvrdil, že nahrávky sú pravé a to, čo sa za tými dverami kulo a čo má výsledok v reálnej politike, je pravda.

Napríklad Daniel a Peter to mal „u Šafárika“ (SIS) dobre obsadené… „V tento večer dominovala ,téma Kiska‘, jeho prejav v parlamente a prísľub, že bude pokračovať v tlaku na Kaliňáka. Ktosi z tejto partie mal byť s Krpeľanom a dohadovať postupy. Tlačiť sa vraj bude hlavne na festivale Pohoda a na prednáškach prezidenta na stredných a vysokých školách po letných prázdninách. Na jeseň sa chystajú ďalšie protesty. Účastníci neboli spokojní s tým, ako len málo a s minimálnym účinkom na protestoch pomohli herci. Chýba tam vraj presvedčivý a úderný rečník…“ Komunikácia!

Teraz je to slovo obzvlášť v móde. Inak je výkon napríklad súčasného predsedu vlády chválitebný. Tak ho oznámkoval jeho 23-ročný „akože rebel“ poslanec z Humenného.

Vtáka poznáš po perí a človeka po reči. Keby tí naši vtáci trošku inak spievali, hneď by bola napríklad z poslankyne za SaS Anny Zemanovej prepelička. Trošku nešťastne vyzradila, ako sa triedia ľudia: na tých, čo vytvárajú hodnoty, a tých nad 65+. A aj sa za to ospravedlnila.

Chválim Igora Matoviča, že zostal tým obyčajným človekom, ktorým je na očiach verejnosti už desať rokov. Chválim ho, že nepristal na tento vtáčí cirkus a hovorí, ako mu zobák narástol. Ani pred voľbami nespieval ako slávik, vždy to bol krkavec, ktorý sa pásol na mrcinách, a nie je jeho chyba, že to vtedy 25 percentám voličov voňalo. Vtedy nikomu nevadilo, že povzbudzuje v ľuďoch tie najnižšie pudy, závisť a nenávisť. Pozabudlo sa, ako si on nahrával možného koaličného partnera Procházku, ako hnal ľudí na detektor lži a pod. Teraz už mu najmä médiá vyčítajú „zlú komunikáciu“, no inak je ešte chvályhodný. Krkavec čistí.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Daniel Lipšic #Robert Kaliňák #Andrej Kiska #Ján Čarnogurský #Anna Zemanová