Oddychové aktivity vlády

Slovensko sa práve v týchto dňoch dostáva na čelo demokratických štátov. Aj v nich niekedy dochádza k istým kolíziám medzi vládou a obyvateľstvom. Na Slovensku sme však už pred pár týždňami prestali používať vládu na vládnutie, preto spomenuté kolízie nahradil všeobecný súlad.

20.03.2021 10:00
debata (25)

Ide o pokrok s fatálnymi následkami. Určitou zaujímavosťou je, že oproti iným štátom, kde obyvatelia tiež nepochybujú o tom, že vláda je nekonečne hlúpa, zlá, zákerná a podobne, je naša spoločnosť v takom predstihu aj preto, že o zbytočnosti vlády nás postupne presviedčajú rovno jej členovia.

Napríklad predseda OĽaNO Igor Matovič by chcel byť kdesi na pomedzí slovenského rodu. Teda byť spolovice premiérom, no z druhej polovičky iba obyčajným občanom, spokojne odpočívajúcim v blaženosti a nihilizme všeobecnej karantény. To znamená, že by bol premiérom len ako brigádnik, teda na akúsi dohodu, priam výhodne spojenú so zákazom vychádzania. Teda vykonával by funkciu nejako podobne ako jeden z bývalých prezidentov. Navonok to síce svedčí proti premiérovi, ale vlastne iba o tom, že vo vláde už niet čo robiť.

Premiér na to neprišiel sám. Veď to isté s hrôzou zistil aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Len čo zobral deťom školské obedy, dospelým „gastráče“ a starčekom „smerácke“ zvýšené penzie (teda ak to všetko bol on), náhle zistil, že vo vláde už vlastne nie je do čoho pichnúť a podal rovno demisiu.

Istý optimizmus si v tomto smere zachoval len minister financií Eduard Heger (OĽaNO), ktorý vraj našiel isté možnosti v tom, že by mohol pomocou ukrutných daní obrať väčšinu spoluobčanov o strechu nad hlavou. Bez nej, čiže bez neprirodzenej prekážky na ceste ku kozmickým výšavám, by všetci mohli mať bližšie k Najvyššiemu. Ten potom bude vraj mať primerane zdanený chrám rovno v ich biedne živoriacich telách. Nejaký fajnový majetok tak prestane byť prirodzenou túžbou materialisticky založenej čvargy. Aspoň tak akosi sa vyjadroval na webových stránkach. V novinách síce píšu, že je to hoax, ale keďže zatiaľ neodstupuje (!), predstavuje jeho rezort posledný priestor vládnutia, kde ešte možno čosi dosiahnuť. Ak mi niekto neverí, nech sa pozrie, v akom „vyriešenom“ stave je zdravotníctvo a hneď sa spýta: „Kde má ono – úbožiatko zanedbané – svojho ministra?“

Ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) zas nechce dávať ľuďom, čo sa v nútenej karanténe povaľujú doma, nijaké podpory. Ani keby peniaze pochádzali rovno z EÚ a ani ju, ba ani našu ťažko skúšanú vlasť, by to nestálo ani cent. Školstvo, cudzina a hospodárstvo sú tiež už načisto stratené, lebo SaS práve ponúka svoje vládne stoličky.

Nebolo by dobré, keby slovenskú vládu náhodou niekto naozaj potreboval. Je v lyrickom rozjímaní, len rozvrat ju, napodiv, drží pohromade. Lebo o vláde SR v tomto období vieme práve toľko, koľko o temnej prapodstate vládnucej svetu vedeli pred 4 000 rokmi autori Rgvédskych hymien: „Čo tu bolo? Nič tu nebolo! Iba kotúče tmy sa obracali v temnotách!“

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Veronika Remišová #Milan Krajniak #Eduard Heger