Dôležité rozhodnutia vlády

Mnoho spoluobčanov sa teší na ďalšie opatrenia vlády, ktorej všetky doterajšie úspechy vlastne už dávnejšie dovolili zaspať na vavrínoch. No vláda, napriek tomu, s istotou námesačníka vo svojej pozitívnej činnosti pokračuje, aby dotlačila ľud k jeho všeobecnému i svojmu blahu.

04.12.2021 10:00
debata (9)

Iba to je predpokladom, aby prevládla vládou sledovaná spoločenská harmónia, no, teda okrem iného, aj šťastie, láska a tak.

Napokon, podobnú myšlienku vyslovila nedávno aj pani prezidentka v jej dohováraní predsedovi vlády. Tým je nateraz buď Eduard Heger, alebo Igor Matovič, čo vláda na niektorom z budúcich zasadnutí istotne celkom rada spresní. Zatiaľ ho v takých tých listinách do parlamentu za predsedu vlády vraj podpisujú obaja. Vyjadrila to teda nateraz Hegerovi, ktorý tam buď za seba, alebo za Matoviča napokon prišiel, a celkom citlivo mu naznačila, že keď už vláda robí nejaké zásahy, nemusela by byť pri každom až taká rozhádaná.

Je to pomerne neobvyklý a nový pohľad na politickú situáciu v tejto krajine a nikto si práve také rozhodnutie vlády už nevie ani predstaviť. Jeho zmysel sa zvyčajne nedá vyložiť už ani z bežných hoaxov v médiách. Zmätený ľud potom môže po každom kroku vlády dokatovať policajtov, zdravotníkov alebo aj kedysi obľúbené a chutné horalky.

Vyplýva to azda i z toho, že pre globálne problémy často nevidíme tie naše. Ak si zoberieme hociktorú dôležitú a serióznu informáciu, napríklad niektoré proroctvo bulharskej občianky baby Vangy: „nastane zjednotenie troch obrov a silný drak sa zmocní ľudstva,“ dočítame sa iba, že: „traja obri môžu predstavovať svetové mocnosti, ktorými sú Rusko, USA a Čína“. To je ale úplne skreslený pohľad, lebo proroctvo veľmi jasne pokračuje: „Veľa ľudí bude mať červené peniaze. Vidím čísla 100, 5 a veľa núl,“ predpovedala Vanga. Každému triezvo uvažujúcemu človeku musí byť jasné, že spojenie troch obrov predstavuje spojenie Igora Matoviča, Borisa Kollára a Veroniky Remišovej a že ide práve o spojenie vo vzťahu k 500-eurovým poukazom pre zaočkovaných nad 60 rokov. Tých 100 eur napokon chce Matovič k nemu prihodiť dôchodcom na energetické nápoje, aby sa vládali s poukazom dovliecť do „fitka“. Proti trom obrom v terajšej vláde stojí iba jeden malý trpaslík, ktorý vraj nechce v budúcnosti skákať po Austrálii ako starý klokan – teda s prázdnym vreckom.

Baba Vanga videla, že peniaze budú červené. To znamená, že na penzistu už na prahu bude čakať najbližšia rodina s nabrúsenými mačetami a striehnuť na pohyb poukazu, ktorý by mohol rozjarený penzista v nestráženej chvíli preflákať. Namiesto toho, aby ho zaraz daroval akože „vnukom“, čím by sa totiž strovil užitočnejšie a spoľahlivejšie. Nuž, bude pár gólov, ale aj veľa núl.

V danej chvíli nevieme, ako dopadne hlasovanie v parlamente, ale poukaz vnímam ako niečo milé. Teda akoby som mal dostať pamätný album s fotografiami hôr v Patagónii, kde som nikdy nebol a už asi ani nikdy nepôjdem. Je to chvíľa, keď sú občanovi bližšie vlastné chyby ako cnosti vlády.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Boris Kollár #Eduard Heger