Padni, komu padni

Mnohých spoluobčanov povzbudilo, že politické hnutie na Slovensku OĽaNO pod vedením svojho predsedu Igora Matoviča nijako neochabuje vo veľkolepej vojne proti všetkým.

06.05.2022 16:00
debata (8)

Je nevyhnutná. V situácii, keď nám prázdnu špajzu vykrádala iba strana Smer a Robert Fico, sa k Ficovi, teda aspoň podľa Matoviča, pred pár mesiacmi pridal aj Putin. Ten, prirodzene, predstavuje predsa len ten menší problém, lebo v jeho expanzii do Matovičovej špajze ho pred pár dňami zastavil minister obrany za OĽaNO Jaroslav Naď, predovšetkým svojou vôľou a silou svojho intelektu.

Je pochopiteľné, že vyriešením tejto hrozby sa miera úloh pred OĽaNO nijako nezmenšila. Lebo vedľa nej je tu nepretržitý boj s mafiou. Tá vlastne predstavuje opozíciu, vo vzťahu k špajze, teda spomenutý Smer a Robert Fico. No aby táto orientácia nebola akosi jednostranná a spoločensky iba odsudzovaná, boj sa, prirodzene, rozširuje aj na koalíciu, kde práve v radoch Sme rodina predsedu strany i predsedu parlamentu Borisa Kollára sa tiež črtá jeden šikovný poslanec, ktorého by bolo príhodné zavrieť podobne ako Fica. Teda poslanec Martin Borguľa.

Tým by sa rozloženie spravodlivosti v spoločnosti obdivuhodne vyvážilo. Na veľkolepom bojovom ťažení neohrozeného OĽaNO však musí pár šrámov utrpieť i pani prezidentka, ktorá sa podľa Matoviča napríklad o svoj plat nedelí s postihnutými covidom, biedou a podobnými patáliami. Čím tiež vlastne narúša harmonickú stabilitu našej spoločnej špajzy. A nad ňou opäť dokáže bdieť iba OĽaNO. To však neznamená, že iné koaličné strany by mohli pokojne oddychovať v ústraní. Lebo aj pomyselná frontová v „zemi nikoho“ je zemou bojujúceho Igora Matoviča. Na tejto zemi sa už dlho rozvaľuje SaS a Richard Sulík, ktorý sa stal nehodným, lebo prichýlil väčšiu časť strany Za ľudí. Teda aj s na všakovaký spôsob planou ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou.

Nie je to však jediná chyba SaS a tým, že jej poslanci oddane hlasujú za dôležité vojnové akty OĽaNO, si veru nijakú blahosklonnosť u Matoviča nekúpia. Nikto si nemyslí, že vojna OĽaNO by sa mohla obmedziť na cudzie štáty, poslancov z iných strán, opozičných i koaličných, ale nutne musí postupne prerásť aj do ľúteho boja vo vlastných radoch. Tam sa ostatným cieľom stali hneď dve poslankyne za OĽaNO – Katarína Hatráková a Romana Tabák. Lebo sa „zlým“ hlasovaním načisto „spreneverili hodnotám hnutia a programu“.

Dokonca „zradili drvivú väčšinu voličov OĽaNO“. Preto boli zaraz Matovičom vylúčené: „Nechceme mať nič spoločné s týmito dvomi poslankyňami, ktoré sa v kritickom hlasovaní postavia na stranu mafie. Vybrali si svoju cestu." Nuž vraj platí a stále mu dobre znie „padni, komu padni“. Nie však asi vždy a všade. Lebo práve to napísali aj nacisti na hlavnú bránu prvého koncentračného tábora Buchenwald: „Jedem das Seine“(každému to jeho), t. j. „každému podľa zásluh“.

Isto je iba smutnou iróniou dejín, že autor projektu brány s nápisom Franz Ehrlich bol za svoje názory uväznený v tom istom tábore.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Smer #OĽaNO #Igor Matovič #koncentračné tábory #Sme rodina #obvinenie Roberta Fica