Význam svetovej návštevy

Všetkých spoluobčanov potešila návšteva nemeckých celebrít Geissenovcov na Slovensku, za čo môže táto krajina vďačiť výhradne iba ministrovi hospodárstva a predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi. Trochu nepríjemné je, že ich návšteva tak trochu akoby chcela zatieniť významnú návštevu z Ameriky, ale, našťastie, sa to nepodarilo.

13.05.2022 16:00
debata (7)

To však význam príchodu Geissenovcov vôbec neznižuje, pretože predstavujú základný a napokon i jediný impulz mocného hospodárskeho i intelektuálneho (to znamená sčasti aj kultúrneho) rozvoja, ktorý vie nateraz vláda sprostredkovať ľudu nadšenému jej neobvyklou a pritom celkom nezištnou činnosťou.

Na začiatku bolo slovenské vodíkové auto MH2, ktoré stálo na svetovej výstave Expo Dubaj, kde si Geissenovci hneď vedľa auta všimli aj ministra Sulíka, ktorý tam bezprostredne šúľal z lopárika takpovediac „feta halušky“. Lebo v Dubaji nebola na trhu bryndza. Alebo nebola povolená. Či čosi také. Feta napodiv nemá nič spoločné s fetovaním, ide iba o druh gréckeho syra. Ale Sulík k autu neodmysliteľne patril, lebo samotná karoséria bola vraj vyrobená z tzv. „sulíkových vlákien“, ktoré predstavujú jeden z najpevnejších spojovacích materiálov na svete. Veď na jedinom takom vlákne sa pôvodne dostal do nášho parlamentu Igor Matovič aj s celou „gundžou“ svojich príbuzných a sympatizantov. Po inom, no takom istom vlákne, sa tam napokon pred pár dňami dostala aj nemecká rodina Geissenovcov.

Čo sa týka dizajnu auta a jeho pôsobivých aerodynamických tvarov, všetky boli odvodené z výrazu tváre poslankyne Jany Bittó Cigánikovej, ktorý je vo väčších rýchlostiach najviac príhodný. Napríklad keď tepe Matoviča a jeho stranu na tlačovej besede, za nezavretie Fica. Zadná časť automobilu zodpovedá eleganciou skôr poslankyni europarlamentu Lucii Ďuriš Nicholsonovej, ba i rev motora vraj bude pripomínať práve tie jej zvuky, ktorými Nicholsonová pri pamätnej debate v televízii doslova ohlušila bezradného neboráka Roberta Kaliňáka. Pohon auta bude tiež získaný hravo. Ani nie tak z vody, ale priamo zo sĺz chudobných slovenských dôchodcov, ktorí už dnes vďaka vláde predstavujú nevyužité slzavé údolie.

Pani Geissová svojho času udivila svet, ak sa nemýlim, otázkou, že ako môže byť v Grécku niečo 4 000 rokov staré, keď sme stále iba okolo roku 2 000. Tomu sa prispôsobil aj celý program návštevy. Napríklad Pinelovej nemocnice v Pezinku, ktorá má už asi 98 rokov napriek tomu, že Slovensko je tu iba 29 rokov. Alebo Banskej Štiavnice a podobne. Je zrejmé, že v dnešnej dobe iba človek, ktorý vôbec nič nevie, môže každý deň objaviť niečo nové.

Tomu sa úplne podriadil aj ostatný program reformy nášho školstva. Jej ideálom už nemôže byť Greta Thunbergová, lebo školu nenavštevuje. Ani pani Carmen Geissová, lebo má nemecké školy. Ale náš minister školstva, ktorý je vo funkcii tiež iba vďaka onomu zázračnému „sulíkovmu vláknu“ – Branislav Gröhling – je sám osebe dôkazom, že táto cesta bude pre naše školstvo jedine možná a správna.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Geissenovci #Carmen Geiss #Lucia Ďuriš Nicholsonová #Expo Dubaj 2020 #Jana Bittó Cigániková #vodíkové auto