Politické zákusky šéfkuchára Igora

Všetkých spoluobčanov zaujal pretrvávajúci sklon dočasnej koalície k všeobecnému zatváraniu, aj keď pri ňom prejavuje istý zmysel pre proporčné rozdiely. Napríklad ak chce obchody zatvárať zatiaľ iba v nedeľu, opozíciu by najradšej pozatvárala na celý rok, prípadne až na doživotie.

10.02.2023 14:00
debata (11)

Zaberá to celý priestor myšlienkového potenciálu aktuálnych koaličných „think tankov“, lebo okrem nich má potom koaličná demokratická úderka k dispozícii už len jeden postarší nemecký tank Leopard, ale ten zase, napriek jeho vyhranenej orientácii, nie je až tak veľmi „think“.

Napriek tomu nateraz musí on sám ubrániť fakticky celé Slovensko a je preto pomerne obtiažne, ba až nezodpovedné, nasadzovať ho priamo proti opozícii, lebo by mohol dosť chýbať niekde inde. Pohybovať sa v tomto zúženom intelektuálnom priestore isto nie je vôbec ľahké, a preto zúrivo sústreďuje aj už opotrebované či pôvodne načisto zavrhnuté staršie myšlienky opozície a nanovo ich vnáša do politického a sociálneho priestoru, akoby sa nechumelilo.

Napríklad predseda OĽaNO Igor Matovič, ktorý medzi inými tamojšími „think tankmi“ predstavuje vždy sám hotový zocelený M1A2 Abrams, v tom má úplne jasno, ba rovno od podlahy páli nukleárne, teda početnými sprostými nadávkami neprestajne obohacované strelivo na nepriateľov vlasti: „Posral som si s politikou život. Pohodlie vymenil za pohŕdanie, stres, útoky a nevďak. Napriek tomu, večer po dni, keď sa podarí ďalšia dobrá vec, mi dáva chuť ísť ďalej v boji zoči-voči zlu. Dnes sme domurovali ďalší múr na stavbe s menom Slovensko ako najprorodinnejší štát v EÚ… obedy zadarmo pre predškolákov a školákov na základke.“

Do tejto dobročinnej misie sa sám nasadzuje po tom, ako obedy zadarmo „pre deti“ bezprecedentne a surovo zrušil na tri roky v jeho vládnych funkciách. Odušu sa teda hryzie do vlastného chvosta a čuduje sa, že amfiteátre zrazu neburácajú nadšením, že davy už jednoducho nejasajú.

Ono dosť často to býva prostý dôsledok plagiátorskej činnosti, ku ktorej môže nie príliš schopné indivíduum dospieť už počas štúdií, až napokon už nielen jeho myšlienky sú spravidla nepôvodné, no celý jeho život a všetko vlastné úsilie mu napokon pripadajú iba ako akási nedobrá a nedokonalá kópia celkom zlého sna niekoho iného.

Paľba osamoteného tanku však potom musí pokračovať na všetky strany: „Denník N(enávisť) ide šupy bomby vo svojej trojročnej nenávisti voči človeku, ktorý si dovolil vyhrať voľby na úkor ich zbožňovaného Progresívneho Slovenska,“ píše Matovič. Naláduje a odznova: „Nenávisť, manipulácie a klamstvá, čo toto novodobé Rudé Právo za tri roky dennodenne produkuje, doslova vzkriesili odpísaného Fica, Kaliňáka či iné mafiánske zrúdy… jednoducho všetci vedno pľuli s mafošmi a fašistami vytrvalo voči vláde, OĽaNO a Matovičovi… až dosiahnu jediné… ústavnú väčšinu Smeru, Hlasu a fašistov z Republiky.“

Čo z toho opäť bude? Iba smiech? Alebo rovno ďalší výsmech? Nuž ako kedysi hovorili starí Rimania: „Vajatali hory, porodili myš!“

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #koalícia #Igor Matovič #obedy zadarmo