Stretne sa svet na slovenských parlamentných voľbách?

Iba máloktorých spoluobčanov prekvapilo, že v nedeľnej politickej relácii v televízii Markíza zvíťazil v takom tom internom hlasovaní v počte hlasov dočasný minister obrany Jaroslav Naď (vraj zatiaľ ešte stále iba z OĽaNO) nad poslancom Jurajom Blanárom (dosť trvanlivo zo Smeru-SD) priam priepastným rozdielom.

03.03.2023 14:00
debata (8)

Z toho vidno, že naoko taký neobľúbený Naď je v skutočnosti strašne obľúbený, no, aspoň ako sa dodatočne ukázalo, nielen u nás. Väčšinu priaznivých hlasov získal, podľa všetkého, až z Indie.

Víťazstvo je o to prekvapujúcejšie, že hlasovacie zariadenie vôbec neprijímalo hlasy pre Blanára, takže ku koncu ich ani nebralo do úvahy, lebo – totiž ak to berieme objektívne – tam napokon vlastne ani skoro nijaké neboli. V politicky načisto ospalom živote Slovenska, kde odvolaná vláda vôbec nechce robiť z vlastného odvolania nejaký hlúpy nedemokratický „kult“, ale, naopak, vzďaľuje sa do nenávratna s nezvyčajným pokojom a trpezlivosťou, to predstavuje silný inšpiratívny politický impulz.

Jednoducho povedané, nepoužité volebné hlasy ležia vlastne na celej zemeguli, len sa treba kvôli nim bystro zohnúť, tak povediac stranícky sa rozhýbať. Každý pochopí, že s touto novou ideou som sa nemohol vyrovnať sám, ale musel som vyhľadať známeho forenzného politológa, ktorý sídli na lavičke v tesnej blízkosti Trhoviska na Miletičovej ulici v Bratislave. Mal pripravené všetky veštecké politologické ingrediencie v otvorených okolkovaných fľašiach osviežujúcich nápojov. On sám však už, žiaľ, bol obsadený. Vyhľadali ho predseda a podpredseda novej strany „Hruška“, ktorú tak nazvali, aby si ich voliči neplietli s novým straníckym „Jablkom“.

„Aký je tam problém? Veď iba India nám do volieb môže dať takú miliardu hlasov!“ Politológ sa nemohol ubrániť smiechu: „Ale veď Indiu už majú Naď aj s premiérom Hegerom, chlapci moji zlatí! A Čínu už tiež niekto istotne ,čmajzol‘!“

Predseda Hrušky sa však nevzdával. To je v politike dôležité. Lebo napríklad kandidát na prezidenta Robert Mistrík sa pred voľbami vzdal v prospech Zuzany Čaputovej a dnes už ho nikto neberie celkom vážne.

„Môžeme napríklad využiť voličov z Papuy Novej Guiney, kde bol donedávna kanibalizmus. Zožrali by konkurenciu aj s chlpmi! Stačili by vhodne upravené fotografie,“ nadchýnal sa podpredseda. „Ako upravené?“ nechápal politológ.

„Nuž natreli by sa predtým cesnakom a ,upiekli‘ v laserovej tlačiarničke s takým tým korením na grilovanie. Obrázok by opäť prebudil temné vášne!“

Politológ nesúhlasil: „Veď s tým prestali pred rokmi. Prečo si myslíte, že by to dnes na ľudožrútov zabralo?“

Predseda Hrušky iba pokrčil plecami: „Skúsili sme to na pár našich moderátoroch. A jedného opozičného poslanca už ani nemôžeme púšťať do médií. Každý moderátor mu chce hneď prehryznúť aortu!“

Politológ však napodiv nesúhlasil: „Nuž, chlapci, možno je to dobrý plán. Ale uvedomte si, že za každý takto šikovne nadobudnutý hlas – a ide tu o miliardy voličov – budeme musieť, teda aspoň podľa Igora Matoviča, zaplatiť 500 eur!“

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #vláda SR #Jaroslav Naď #Robert Mistrík