Vierolomné prkotinky

V úvode je dobré si uvedomiť, že je len jeden takzvaný Obyčajný človek (OČ). Ostatní dvaja plus jedna sú obyčajná štafáž, ktorá nám všetkým dláždi cestu do pekla dobrými úmyslami. OČ niekoľko ráz použil v súvislosti s navrhovaným vládnym programom a svojou stranou pojem zrada.

01.08.2010 10:56
debata (34)

Krátky slovník slovenského jazyka vysvetľuje zradu ako porušenie vernosti, záväzného sľubu, vierolomnosť. Zrejme aj bez slovníka chápe OČ zradu podobne ako my, obyčajné voličky, obyčajní voliči a zmienený slovník.

Osobne ma na OČovi zaujal najmä tento – vierolomný – rozmer. Do parlamentu sa OČ a ním zneužitá štafáž prekrúžkovali na chrbte strany, ktorá sa verejne hlásila k programovým prioritám, proti ktorým Obyčajní ľudia broja (ono známe legalizovanie marihuany a neheterosexuálnych partnerstiev, interrupcie a pod.). Už to samo osebe je zvláštne. Argument, že OČ a strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa stretli v bodoch ekonomických, neobstojí, keďže liberálne a konzervatívne postoje sa zásadne líšia aj hodnotovo. Nerozumiem rozhodnutiu kandidovať na liberálnej kandidátke s konzervatívnou optikou na očiach. A naopak, nerozumiem rozhodnutiu liberálnej strany na svoju kandidátku prijať zakonzervovanú klapkovitosť. Žeby barter?

Voliči a voličky SaS majú na výber pri premýšľaní o zodpovednosti, kto koho vlastne zradil a či to bolo ešte pred voľbami alebo až po nich. A či to náhodou neboli oni/y sami/y, pretože nevideli a nečítali, čo vidieť a čítať mali, kým bol ešte čas. Žiaľ, dnes už táto odpoveď stratila na význame. OČ je tu a spolu so svojou štafážou vytvorili veselé kvarteto ľuptákovského charakteru. V príjemnej krčme by som sa na trojročnom Hugovi (po pár deci vína) pobavila. Že ale táto štvorica drží v rukách opraty politického vydierania, prikrmovaného rasizmom a homofóbiou, za až také zábavné nepovažujem. A to som sa nedotkla hlúpostí, ktoré už Igorom sklamaný Riško a Riškom sklamaný Igor stihli za ten krátky čas od volieb natárať a nastvárať. V mojej sklenej guli opäť husto sneží…

34 debata chyba