Pomsta

Ivan Nazarov je zločinec. Keďže sa k svojim činom priznal, niet o tom pochýb. Patrí mu veľká sieť nelegálnych kasín v Moskve a okolí. Hoci začínal ako drobný drogový díler, ku koncu už jeho impérium vynášalo desiatky miliónov eur mesačne.

08.02.2013 22:00
debata

Aby sa to Nazarovovi podarilo, musel počas svojej kariéry odovzdať veľa hrubých obálok do mnohých rúk, natiahnutých z tých správnych miest. Podiel na zisku – často až 80 percent – vraj putoval do vreciek naozaj veľkých rýb na moskovskej prokuratúre.

Práve vrchol korupčnej pyramídy sa ocitol v mieridlách špeciálneho vyšetrovacieho tímu, ktorý s druhou mocenskou klikou vedie neskrývanú vojnu. Nazarov dostal neodolateľnú ponuku – miernejší trest za usvedčenie ľudí z prokuratúry, ktorí prešli na opačnú stranu zákona. Zločinec škodoradostne vyhovel a zabáva Rusko historkami o nenažraných štátnych úradníkoch, ktorí sú vraj neľútostnejší, ale aj hlúpejší ako bežná mafia.

O tom, či skončí za mrežami, však nerozhoduje špeciálny vyšetrovací tím, ale práve prokuratúra. A tá trvá na tom, že predložené dôkazy i priznanie sú nedostatočné, Nazarov je nevinný a vyšetrovanie treba prerušiť.

Zadržaný kriminálnik sa dožaduje, aby ho už konečne odsúdili a zatvorili. Tvrdí, že ak sa po tom všetkom nedostane za mrežami, jeho reputácia v podsvetí i mimo neho je zničená.

To je od prokuratúry naozaj diabolský plán pomsty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba