Pápež

Po nadväzovaní priateľstiev v Severnej Kórei sa Dennis Rodman vybral na ďalšiu dobrodružnú misiu. Potetovaný bývalý basketbalista v kvetovanom saku navštívil Vatikán.

15.03.2013 22:00
debata

S médiami sa podelil o informáciu, že jeho najobľúbenejším Svätým Otcom bol Ján Pavol II., pretože bol „pekelný pohoďák“ a „správny čávo, ktorý ovládal 20-tisíc jazykov“. Afroameričan Rodman vyhlásil, že do Vatikánu meral cestu preto, aby zariadil zvolenie prvého černošského pápeža.

To však zrejme netušil, že ako zákulisný poťahovač povrázkov má konkurenciu z úplne inej ligy.

„Vieme, že náš komandante vystúpil do neba a sedí zoči-voči Kristovi,“ predstavil svoju teóriu venezuelský úradujúci prezident Nicolás Maduro. „A niečo ovplyvnilo voľbu juhoamerického pápeža. Niekto nový sa objavil po Kristovom boku a povedal mu, že nastal čas pre Južnú Ameriku,“ naznačil, že v prekvapujúcom zvolení Argentínčana Jorgeho Bergoglia má prsty zosnulý venezuelský líder. „Hugo Chávez môže kedykoľvek v nebi zvolať ústavné zhromaždenie a zmeniť katolícku cirkev na zemi,“ objasnil vplyv exprezidenta Maduro.

Nadprirodzený zásah do svetských plánov kardinálov zrejme vysvetľuje aj omyl talianskej konferencie biskupov, ktorá s pápežom Františkom zjavne nepočítala. Po objavení sa bieleho dymu nad Sixtínskou kaplnkou biskupi zaslali blahoželanie k zvoleniu pôvodnému favoritovi, talianskemu kardinálovi Angelovi Scolovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba