Ťava

Francúzsky prezident neprežíva ľahké obdobie. Ekonomika má problémy, jeho popularita prudko klesá a povesť vlády je po daňovom škandále bývalého ministra pre rozpočet v troskách.

12.04.2013 22:00
debata

François Hollande robí, čo môže, aby prekryl kauzu Jérôma Cahuzaca, ktorý sa síce prihlásil k cieľu vlády zatočiť s daňovými únikmi, no sám mal konto vo Švajčiarsku a ešte to do poslednej chvíle bezočivo zapieral. Okrem toho sa zdá, že vo francúzskej vláde nebol taký sám. A aby toho Hollande nemal málo, ešte mu v Mali zjedli ťavu.

Hrbaté zvera dostal od malijských úradov z vďaky za francúzsku pomoc v boji proti islamistom, no už od počiatku bolo jasné, že mladá ťava so sebou len prináša problémy. Ihneď po zverejnení štedrého daru sa totiž prihlásil istý Malijčan. Tvrdil, že ťava patrila jemu a úrady mu ju zhabali po útoku na Timbuktu, keď mu francúzsky nálet zničil dom.

Hollande pôvodne plánoval previezť zviera do Francúzska a žartoval, že na ňom bude dochádzať do práce. Napokon však od zámeru upustil a ťavu zveril do opatery malijskej farme.

Na tej sa však mladá ťava dlho neohriala, či skôr naopak. Keďže mäso zo starých korábov púšte je nepožívateľné, ťaví pestúni nestrácali čas a hneď po Hollandovom odchode si z prezidentského daru spravili guláš.

Malijské úrady boli z tejto tragédie zhrozené. Hollandovi ihneď sľúbili novú ťavu, ktorá vraj bude ešte väčšia a krajšia.

Škoda, že to tak jednoducho nefunguje aj s ministrami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba