Musí to ísť

Podpora práv LGBT ľudí je podporou svetského charakteru Slovenskej republiky. Už nejde len o vzývanie tolerancie, ale o jej obranu pred rozpínajúcou sa netolerantnosťou, na ktorú by sme doplatili všetci, nielen menšiny.

27.06.2014 22:00
debata (29)

Náš štát je tzv. vatikánskymi zmluvami zviazaný s katolíckou cirkvou v rozpore s tým, čo o jeho charaktere hlása naša ústava. Nikomu akoby toto dedičstvo vlád Vladimíra Mečiara a Mikuláša Dzurindu neprekážalo. Ani špičkám našej politickej ľavice. Každá ďalšia požiadavka KBS proti charakteru nášho štátu sa u nás berie ako automaticky legitímna. Skúma sa možno technická stránka veci, nie však spoločenská.

A veci sa nelepšia. K oficiálnym štruktúram sa pridávajú iniciatívy, ktoré sa snažia vytvárať tlak na štát v podobe „hlasu ľudu“. Útočia na štátnu politiku ochrany ľudských práv a slobôd, na školské osnovy a tak ďalej. Presne, ako sme predpovedali, v rozlete ich nijako nezastavila ani tá podivuhodná ústavná „definícia manželstva“. Cieľom totiž nie je niečo chrániť, ale všeličo zakázať a znemožniť. Prekvapuje niekoho, že prebúdzajúce sa fašistické a podobné kruhy s takýmto vývojom sympatizujú a podporujú ho? Že ich internetové stránky a sociálne siete ochotne šíria bludy o juvenilnej justícii, o homoloby, nevyberavo útočia na ľudí, ktorí otvorene hovoria o ľudských právach?

Ak vám niekto pri takomto vývoji tvrdí, že to vy ste agresívni, keď nahlas uvažujete, že takto by to u nás predsa nemalo vyzerať, buď nevie, o čom hovorí, alebo klame. Rovnako politik, ktorý vám povie, že práva LGBT ľudí sú nejaká samostatná odnož ľudských práv, ktorá stojí bokom a tak by sa aj mala riešiť – bokom a „potom“. Po čom?! Keď bude všetko ostatné vyriešené? To nebude nikdy.

Nie je to ani žiaden útok na veriacich ľudí. Ich predstavení, ktorí im toto tvrdia, im jednoducho klamú. Ich predstaveným ide o celkom obyčajný boj o moc. O to, aby sa náš štát vydal v čase naspäť, do éry, v ktorej viera veriacich slúžila ako legitimácia pre vládu chamtivých cirkevných hodnostárov. Totalitu, ktorej nič neuniklo: ani vaše myšlienky, túžby, hriechy a hriešiky.

Boj za spoločenskú akceptáciu ľudí, ktorí ničomu a nikomu neubližujú, a za ich spoločenské zrovnoprávnenie (ktoré by nemalo žiaden dosah verejné financie – aby sme parodovali odporný politický žargón) je bojom o udržanie svetského charakteru Slovenskej republiky. Odpor proti kanonizovaným predsudkom je zároveň odporom proti násilníckym bandám, ktoré sa u nás v poslednom čase začínajú opäť rozdrapovať.

Nie je nijakou hanbou byť presvedčený, že všetci ľudia majú mať rovnaké práva a slobody bez ohľadu na to, kde a komu sa narodili, čomu veria a koho majú radi. Nie je nijakou agresivitou, tobôž militantnosťou, postaviť sa každému hlupákovi, ktorý na vás pre takéto presvedčenie zosiela večné muky pekelné. Dvojnásobne takému, ktorý vás chce za to mučiť pre istotu už teraz a tu na Zemi. Ak to nepôjde so zbabelými a pokryteckými politikmi, pôjde to s inými. Ísť to musí.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #tolerancia #LGBTI+