Kandidáti

O zmenách vo vláde sa začalo špekulovať už po prezidentských voľbách. Robert Fico síce po celý ten čas vyhlasoval, že sú to nezmysly, ktoré si vymýšľajú médiá, ale ako to už chodí, (zatiaľ) padli práve tí ministri, o ktorých sa v tejto súvislosti už dávno hovorilo.

02.07.2014 22:00
debata (2)

Treba však priznať, že to má svoju logiku. Dobrý, respektíve silný šéf nikdy nepripustí, že koná pod tlakom. Ak sa odhodlá k nejakým činom, vždy to musí vyzerať tak, akoby k rozhodnutiam došiel sám a na základe svojich vlastných pohnútok, nie preto, lebo je pod paľbou kritiky. Nech je to tak či onak, v prípade Dušana Čaploviča i Tomáša Malatinského niet veľmi o čom špekulovať.

Hospodárstvo nie sú len makroekonomické ukazovatele či ceny plynu a energií. Je fakt, že za kotrmelce, ktoré stvára rezort práce, by sme si vedeli predstaviť aj odchod celkom iného ministra. Pravdou však zostáva, že tá zúfalo vysoká nezamestnanosť, s vysokým podielom mladých ľudí a dlhodobo nezamestnaných, ide aj na vrub rezortu, ktorý viedol Malatinský.

Nech už boli skutočné dôvody, pre ktoré Malatinský musel odísť z ministerského postu, akékoľvek, už tento jeden, o ktorom hovoríme, by bohato stačil. Malatinský bol v podstate neviditeľný minister. Čo sa týka výsledkov, rovnako neviditeľný bol aj Čaplovič, ktorý sa svoju neschopnosť snažil kamuflovať množstvom „inovácií“. Lenže hneď, ako ich vyriekol, nasledovalo popretie, a tak už nikto nevedel, čo minister myslí vážne a čo bol len pokusný balónik.

Ak skutočne premiérovi išlo o zlepšenie stavu vecí, ktoré trápia našu spoločnosť, a nielen o zlepšenie imidžu, tak si vybral úplne presne. Napriek tomu, v kabinete zostalo ešte zopár kandidátov vhodných na výmenu…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Tomáš Malatinský #Dušan Čaplovič