Spoluvina

Dva príbehy s krvavým koncom akoby ktosi písal cez kopirák. V marci 2012 v bratislavskej Trnávke muž zavraždil svoju exmanželku a potom zabil seba. Teraz v Liptovskej Lúžnej iný chlap zastrelil bývalú družku a jej matku, vzápätí obrátil hlaveň proti sebe. Čo je na tom najstrašnejšie, oba brutálne zločiny umožnila nečinnosť okresných sudkýň.

20.08.2014 22:00
debata (1)

Pritom dobre vedeli, že ide o grobianov, ktorí okrem iného opakovane fyzicky či duševne trýznili svoje budúce obete. Strážkyne zákonnosti teda nekonali? Kdeže, konali a veľmi, veľmi zle! Jedna prepustila na slobodu potenciálneho zabijaka na kauciu a rozhodnutie nezmenila, ani keď sa so zbraňou vyhrážal bývalej manželke. Druhá napriek naliehaniu okresnej prokurátorky „nevidela dôvod na preventívnu väzbu“ nebezpečného recidivistu. Výsledky sa čoskoro dostavili.

A minister spravodlivosti? Už na jar 2012 vyhlásil, že potrestá sudkyňu z kauzy vraždy na predmestí Bratislavy. Dosiaľ tak neurobil. Takže sa na „sudcovskú imunitu“ môže tešiť aj jej kolegyňa z Ružomberka?

Zďaleka nejde o ojedinelý jav. Hoci piati policajti, ktorí organizovane kšeftovali s vodičskými preukazmi, si nedávno uľahčene vydýchli. Za päť rokov ich akosi nestihli odsúdiť, ale ani len súdiť. Teraz je ich trestná činnosť už premlčaná. Diagnóza: zase nečinnosť sudcu. Jedného z nich dokonca opäť zamestnali na ministerstve vnútra. Však je čistý ako ľalia. Spravodlivosť po slovensky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zákon #sudca #vražda #Liptov