Šašovia a obludy

V Európe nie je žiadna sloboda. To, čo máme dnes, je európsky socializmus. Naša spoločnosť a hospodárstvo sú regulované viac, ako sme si predstavovali v čase pádu komunizmu... Európska únia sa musí zlikvidovať, podobne ako komunistický systém pred 25 rokmi.

13.11.2014 22:00
debata (9)

Toľko slová klasika česko-slovenskej politiky Václava Klausa na pôde Európskeho parlamentu v rámci konferencie Európa 25 rokov po páde železnej opony.

Netreba dodávať, že jeho prejav ocenili búrlivým potleskom príslušníci eurofrakcií extrémnej pravice a politici, ktorí za jedinú svoju misiu považujú zničenie únie. Na čele s hlavným eurošašom Nigelom Farageom z britskej UKIP. Neprekvapí, že v jednom bloku s Klausom na podujatí vystupoval aj náš vlastný eurošašo číslo jeden Richard Sulík.

Myslím si, že nestačí povedať, že títo ľudia sú obyčajní hlupáci a ignoranti. Čím viac problémov sa v dnešnej Európe vyskytuje, tým väčšie šance budú mať títo politici pri mútení mozgov ľuďom, ktorí sú bezradní, no, žiaľ, zároveň nie dosť rozhľadení na to, aby vedeli, odkiaľ vietor fúka.

Čo povedať na politikov, ktorí pri príležitosti 25. výročia pádu železnej opony volajú po zrušení najdôležitejšieho výsledku jej pádu – zjednocujúcej sa Európy? Ktorí propagujú Európu, v ktorej sa opäť všetci zatiahneme za svoje malé národné opony a iba veľkým peniazom bude dovolená naozajstná sloboda pohybu?

Myslím si, že ich treba stále usviedčať zo lží a z nezmyslov. Medzivojnové obdobie v Európe nebola žiadna prechádzka rajskou záhradou. Lenže potom, keď z vtedajších šašov vyrástli obludy, ktoré sa už nedali ignorovať, aj to medzivojnové obdobie sa Európanom zrazu zdalo strateným zlatým vekom.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #politici #Európa