Hlavy na podnose

Na Úrad vlády prinášajú na podnosoch ďalšie hlavy generálnych manažérov slovenského zdravotníctva. Pre rozpory vo verejnom obstarávaní padli riaditelia troch veľkých nemocníc, ten z trenčianskej sa vzdal v lete. Na vine je biznis okolo vývarovní, uzavretý za 81 miliónov eur.

10.12.2014 22:00
debata (6)

Firmy sú rozličné, ale scenár akoby písaný cez kopirák. Abdikuje aj šéf nemocnice v Košiciach – pre tender s upratovacími službami. Zatiaľ sa ako v prípade s piešťanským CT nehovorí o predražení, postupovali však protizákonne. Žeby o tom na ministerstve dosiaľ nič nevedeli? Ale vari aj niečo tušili, lebo sa bude porúčať i vedúci služobného úradu, ktorého hlavu žiadala opozícia už dávnejšie.

Ukazuje sa, paradoxne práve v zdravotníctve, že špina je zažraná. Ak sa má v tomto rezorte urobiť poriadok, tak obetovanie ministerky, podpredsedníčky parlamentu a následne i jeho predsedu, ktorého aktivity v tejto oblasti boli v minulosti verejne známe, nestačilo.

Ak sa dajaké neprávosti okolo financovania odohrávajú v rezorte obrany či vnútra, ľudia si to ani nemusia všimnúť. Ale ako to ide so zdravotníctvom dole kopcom, vidia na vlastné oči. Samozrejme, nielen za súčasnej vlády. Ak sa všetci doterajší ministri vyhovárali na nedostatok peňazí a verejnosť zrazu zistí, že ony aj sú, ale sa s nimi zle narába (v tom lepšom prípade), tak to určite nikoho neupokojí. Padni, komu padni, to je teraz heslo dňa.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #nemocnice #odvolanie riaditeľov