A hodinky s vodotryskom?

Iste si nik nemyslí, že by mal generálny prokurátor jazdiť na desaťročnej kraksni s pokazenou zadnou nápravou. Takže tí, čo tvrdo obhajujú kúpu nového supermercedesu pre Jaromíra Čižnára za vyše stotisíc eur, strieľajú mimo.

16.12.2014 22:00
debata (2)

Hoci na Slovensku mafia o živote a smrti ústavných činiteľov nerozhoduje, určite je tiež správne, aby služobný automobil šéfa prokuratúry po bezpečnostnej stránke maximálne vyhovoval. Ale až také špičkové technické parametre a luxusný interiér s ozdobným eukalyptovým drevom, koženým čalúnením a velúrovými podlahovými rohožami? Akurát to „náladové osvetlenie“ sa dá pochopiť, keď sa generálnemu na hlavu naraz zosypalo toľko káuz, ktoré musí teraz so svojím tímom riešiť.

Zhodou okolností akurát dnes má vláda prijať cenové stropy na nákup áut pre inštitúcie napojené na štátny rozpočet. Vysokí úradníci sa nám totiž akosi rozkokošili – v ostrom kontraste s tým, ako sa inde vo verejnej správe šetrí.

V Česku také opatrenie nemusia prijímať, vystačia si s rozumnou samoreguláciou. No Slováci, tí sú z iného cesta. Len čo príde ambiciózny, po všeobecnom uznaní vyhladovaný mladý muž do hlavného mesta, s prvou nadobudnutou funkciou chce hneď všetko. Grófske maniere, hodinky s vodotryskom a poriadny autiak. A keď sa ocitne na dôležitom štátnom poste, tak nech to zatiahnu daňoví poplatníci!

Vláda koná správne, keď chce limitovať nákup služobných vozidiel. Do pripraveného zoznamu by však mala doplniť aj vlastných členov a ďalších ústavných činiteľov, generálneho prokurátora nevynímajúc. Ako sa totiž ukazuje, ani oni nevedia, čo od dobroty.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #autá #Jaromír Čižnár #generálny prokurátor