Boží bojovníci

To, že naša armáda patrí k silám Severoatlantickej aliancie, sme vedeli. To, že by mala patriť aj k silám Aliancie za rodinu, je novinka.

22.12.2014 22:00
debata (33)

Od začiatku je zrejmé, že katolícka cirkev sa správa ako pravá autorka referenda „o rodine“, napriek tomu, že formálne ho vyvolalo občianske združenie. Zrejmé je i to, že náš štát, hoci sa sám definuje ako nezávislý od ideológie, práve tejto jednej ideológii umožňuje prístup celkom všade.

Raz pod zámienkou, že je to kultúra, inokedy, že je to tradícia, potom zasa sociálna záležitosť… Všetko z toho je možné. Referendum však ukazuje, že je to v prvom rade politika. Tak, ako aj vždy bola.

Sotva sa dá zabrániť duchovným, aby kortešovali. Aktívne a dlho pred oficiálnou kampaňou. Keď však výzvu vojenských duchovných, aby sa príslušníci ozbrojených síl zúčastnili na referende a na otázky odpovedali kladne, na svojej oficiálnej stránke zverejní Ministerstvo obrany SR, je to krok ďaleko cez čiaru.

Pravidlá volebných kampaní sú tu preto, aby v nedokonalom svete, kde je absolútna rovnosť šancí nemožná, umožňovali aspoň rovnosť približnú. Môžeme teraz očakávať, že MO SR čoskoro zavesí na internet výzvu protistrany, aby vojaci odmietli referendum ako nedemokratické?

Alebo ešte inak. Ako by sa u glváčovcov tvárili, keby „generálny duchovný OS a OZ SR“ aj s „ordinárom“ pred parlamentnými voľbami vyzývali vojakov, aby volili povedzme KDH či Lipšica? Aj takáto výzva by bola na stránke ministerstva? A ak nie, tak prečo? Lebo „boží bojovníci“ sú im dobrí vtedy, keď hrajú do karát strane, ktorej je minister členom? Ako sa hovorí: celé zle.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #referendum o rodine