Matovičove gate

Slovenská pravica je atomizovaná a roky zúfalo hľadá spôsob, ako osloviť voliča. A tak vznikajú rôzne „projekty“.

21.01.2015 12:00
debata (2)

Slová Daniela Lipšica o potrebe vytvoriť akúsi „tretiu silu – platformu mnohých verejne známych ľudí s čistým štítom“ však prekvapujú o to viac, že sám sa pred dvomi rokmi o spojenie s liberálmi pokúsil, ale toto manželstvo z rozumu vydržalo iba rok a odštiepenci z SaS sa z jeho popudu porúčali znova.

Ešte viac prekvapuje, že súčasťou projektu má byť Igor Matovič. Po tom, čo vyviedol politikom z OKS a KDS, keď na nich vyrukoval s požiadavkou, aby išli na detektor lži, čím ich v podstate pred voľbami v r. 2012 vyštval z kandidátky OĽaNO, by sa s týmto eskamotérom mohol spojiť len politický samovrah. Alebo niekto, koho preferencie sa dlhodobo pohybujú pod hranicou zvoliteľnosti…

A takými sú práve strany Nova a SaS, pre ktoré voľby v roku 2016 môžu byť tie posledné, čím by sa uzavrela politická kariéra Daniela Lipšica, pre ktorého jediným skutočným projektom bol vždy iba Daniel Lipšic, aj keď v minulosti hájil farby KDH a teraz blednúce farby Nova… Tak si to teda zhrňme: Matovič má preferencie, Lipšic má ambície a Sulík nemá nič (s výnimkou schopnosti povaliť vlastnú vládu). Skvelý triumvirát, len čo je pravda!

Stávkové kancelárie už teraz môžu dávať tipy, či Matovič rozbije celý projekt za dva dni, dva týždne, alebo dva mesiace. Visieť na šnúrke od Matovičových gatí, ktorý je absolútne nevyspytateľný, tiež nie je žiadne terno.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pravica #OĽaNO #Daniel Lipšic #Igor Matovič #TV Nova #SASKA