Veľký mág

Ivo Nesrovnal razantnou kampaňou pred voľbami natoľko poplietol Bratislavčanov, až si mnohí povedali, že keď tento sebavedomý chlapík splní čo len desatinu zo svojich 111 sľubov, naše hlavné mesto sa naozaj vyrovná Bruselu a Viedni.

25.03.2015 22:00
debata (6)

Tisíckrát zopakoval, že je úplne nezávislý, nemanipulovateľný a neskazený partajnou politikou. Uverili mu. Prepáčili aj to, že ako člen SDKÚ stál štyri roky na čele najsilnejšieho klubu v mestskom zastupiteľstve a kontroloval každý krok vtedajšieho primátora Milana Ftáčnika.

„Nestraníckosť“ nového mešťanostu sa prejavila už tým, že namiesto sľubovaného hĺbkového auditu poprijímal na magistrát kádrovníkov blízkych Mikulášovi Dzurindovi. Na verejnosť preniklo, že ich prvou úlohou bolo vypracovať čiernu listinu zamestnancov. Kto a kedy nastúpil do úradu, aké sú medzi nimi vzťahy… A odbornosť? Nepodstatná.

Ako využil štvorročné skúsenosti zo šéfovania finančnej komisie v mestskom parlamente? Teatrálne sa čudoval nad „katastrofálnym“ stavom pokladnice. Pričom akosi zabudol, že po ôsmich rokoch Ďurkovského šafárenia sa za Ftáčnika znížil celkový dlh z 269 na 212 miliónov eur. Veľký mág ho plánuje zredukovať iba o 43 miliónov. Napriek tomu, že vďaka novému prerozdeleniu daní dostane Bratislava o 70 miliónov eur viac ako v predchádzajúcom období.

Pred voľbami sám verejne vysoko oceňoval svoje právne schopnosti podkuté zahraničnou praxou. Kasal sa, že do troch mesiacov zmanažuje výpoveď firme, ktorá od čias Andreja Ďurkovského ani nepohla s prestavbou predstaničnej zóny. Dnes už hovorí o samovoľnom dobehnutí zmluvy v roku 2016… Po sto dňoch Nesrovnalovho úradovania v Primaciálnom paláci sa ukázalo, že nie je všetko zlato, čo sa blyští.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Magistrát #Ivo Nesrovnal