Zemiak v paláci

Naozaj sú na bratislavskom magistráte takí naivní, že si mysleli, že si v príleve horúčav a letných prázdnin nik nevšimne uznesenie č. 217/2015, v rámci ktorého poslanci zrušili MHD zadarmo pre zdravotne ťažko postihnutých, darcov krvi a účastníkov protifašistického odboja? Skôr sú tam veľkí kombinátori.

09.07.2015 12:00
debata (1)

Naozaj sú na bratislavskom magistráte takí naivní, že si mysleli, že si v príleve horúčav a letných prázdnin nik nevšimne uznesenie č. 217/2015, v rámci ktorého poslanci zrušili MHD zadarmo pre zdravotne ťažko postihnutých, darcov krvi a účastníkov protifašistického odboja? Skôr sú tam veľkí kombinátori. Všetko sa to udialo podozrivo veľmi rýchlo, pod rúškom akože strohých technických rozhodnutí, aby sa údajne čím skôr mohla spustiť tretia etapa integrovaného dopravného systému.

Nový primátor Ivo Nesrovnal, ktorý materiál na zastupiteľstve predkladal, nepovažoval za vhodné prítomných ani upozorniť, že majú odvolať to, čo pred pol druha rokom naprieč všetkými klubmi schválili. To len naznačuje, aký necitlivý má vzťah k telesne hendikepovaným, k tým, čo pravidelne bezplatne odovzdávajú najcennejšiu tekutinu v prospech záchrany životov iných, ale aj k odbojárom, ktorým sa na rozdiel od neho páči osvetlený Slavín nad večerným mestom.

Po tom, čo sa to prevalilo, na magistráte sa ostošesť vykrúcajú. Ale veď pán primátor chcel udržať zvýhodnenie pre vozičkárov (ostatné kategórie občanov zrazu nespomínajú), iba naši partneri, železničiari a autobusári, s tým zásadne nesúhlasili… Tí však horúci zemiak oblúčikom hodili späť do Primaciálneho paláca.

Rozhodnutie o bezplatnom cestovaní v MHD sa týka výlučne len a len hlavného mesta. To stanovuje podmienky pre svojho dopravcu – Dopravný podnik Bratislava.

Neinformovaní a nevedomí poslanci pred dvoma týždňami zdvihli ruky za to, s čím vraj nesúhlasia. Teraz nech všetci napravia svoju chybu. Môžu to urobiť veľmi jednoducho a rýchlo: zrušiť to, čo zrušili.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MHD #zľavy #bratislavský magistrát