Zlé zákony

Do Žiliny sa v sobotu zbiehajú svorky pravicových extrémistov, neonacistov, xenofóbiou napáchnutých svalnáčov, novoľudákov a športových pseudofanúšikov, ktorí si zase chcú kopnúť, samozrejme, nie do lopty. Tentoraz si ako zámienku na šikanovanie pokojných obyvateľov zobrali „zlú migračnú politiku na Slovensku“.

10.07.2015 22:00
Bratislava, demonštrácia, extrémisti Foto: ,
Na snímke účastníci demonštrácie proti utečencom v Bratislave.
debata (18)

Polícia ich dobre pozná z predchádzajúcich pochodov s hajlovaním. V Bratislave malo obdobné podujatie pred troma týždňami nechutný priebeh a koncovku hraničiacu s medzinárodnou blamážou.

Žilinský magistrát však neurobil nič preto, aby takémuto prílevu nenávistnej žlče do svojich ulíc zabránil. Vraj mu to neumožňuje zákon o zhromažďovacom práve. A tak znemožnil zhromaždiť sa svojim občanom na niekoľko mesiacov dopredu pripravovaných podujatiach Kultúrneho leta, ktoré jednoducho zrušil. Dokonca ľudí vyzval, aby do centra vôbec nechodili. Nebodaj by tým fašistom zavadzali…

Čo ústavný právnik, to iný názor. Aj na tento problém. Nie zakázať, ale čo tak nepovoliť? Nech však páni primátori a starostovia ukážu prstom na ten paragraf, ktorý by im prikazoval, že ak chystajú nejaké dopredu nahlásené akcie, tak sú povinní dať prednosť pravicovým radikálom. Čo keby im ponúkli iné termíny či iné priestory na ich vlastné teatro. Dokedy sa bude u nás demokracia zneužívať? A koho má štát chrániť?

Ak všetka tá morálna špina, čo sa vyplavuje na naše námestia, je v súlade s legislatívou, treba zmeniť legislatívu. Po vyčíňaní extrémistov v hlavnom meste premiér aj minister vnútra o tom hovorili. Koľko rokov sa budú teraz viesť odborné diskusie, ako dva-tri pokrivené paragrafy vyrovnať? Niektoré zákony dokážu zmeniť z večera do rána.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #extrémisti #demonštrácia