Spravodlivosť podľa Nesrovnala

„Doprava ako v Berlíne. Dáme to!“ Hlásali bilbordy Iva Nesrovnala pred komunálnymi voľbami. Už "nabubrelé" heslá mali byť pre každého, kto nestratil zvyšky súdnosti, varovaním.

16.07.2015 12:00
debata (2)

Ak totiž niekto porovnáva 3,5-miliónovú metropolu, v ktorej už viac ako sto rokov jazdí metro, s Bratislavou, tak porovnáva neporovnateľné, a teda vôbec nevie, o čom hovorí.

A to sa v plnej nahote ukazuje už pár mesiacov po voľbách. Namiesto otázky, kedy u nás bude mestská doprava plne bezbariérová, sme vďaka nekompetentnému Nesrovnalovmu rozhodnutiu postavení pred hotovú vec: zdravotne ťažko postihnutí budú musieť v mestskej hromadnej doprave platiť! Naše hlavné mesto tak bude skutočne jedinečné, lebo všade inde v civilizovanom svete sa zdravotne postihnutím snažia vychádzať v ústrety, len my ideme „hrdo“ proti prúdu. No výborne, to ste teda dali, pán primátor!

Bratislava skutočne nie je Viedeň, kde postihnutá osoba, ale aj človek, ktorý ju v MHD sprevádza, cestujú zadarmo, ba ani Berlín, kde handicapovaní môžu verejnú dopravu používať bezplatne a dokonca zadarmo cestovať aj regionálnymi vlakmi.

Ak toto má byť spravodlivý prístup k zdravotne ťažko postihnutým cestujúcim, tak by bolo zaujímavé vedieť, čo si pán primátor predstavuje pod pojmom spravodlivosť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ivo Nesrovnal