Zmena tvárí

Na Turci uprostred letných horúčav zahrmelo. Išlo však iba o takú malú politickú búrku, o ktorú sa pokúsil Daniel Lipšic na úkor Radoslava Procházku. Ako vieme, blesky vždy udierajú do najvyšších jedlí, hoci v prípade preferencií strany Sieť sa o výškach dá hovoriť iba relatívne. Teda v pomere s už vyhorenými pravicovými stranami a politikmi.

22.07.2015 22:00
debata (18)

Lipšicovo hnutie Nova dlhodobo osciluje okolo dvoch percent a zrejme jedinou, aj keď diskutabilnou šancou, ako by jej šéf ostal piate volebné obdobie v parlamente, je spoločná kandidátka s OľaNO. Obyčajný Igor Matovič po sérii „odhalení“ nedávno ponúkol rivalovi Procházkovi na mimoriadne náročnú volebnú kampaň trojmiliónovú pôžičku bez úrokov. S provokatívnym dodatkom, že jej financovanie bude môcť kontrolovať. Sieť toto „veľkodušné“ gesto odmietla.

Lipšic sa na to vybral prefíkanejšie. Pobehujúc s mobilom na tlačovke ponúkol mestu Martin bezplatné právne zastupovanie ohľadom osemmiliónovej, súdmi opakovane potvrdenej pohľadávky. Jednak sa sám pochválil, aký je geniálny právnik, keď údajne vyhráva pred Ústavným súdom jednu závažnú kauzu za druhou. Súčasne zhodil Procházkovu pravú ruku – primátora Andreja Hrnčiara. Ten celý rad chybných rozhodnutí (aj svojich) využil na vlastnú propagáciu ako rytiera, čo sa ide biť proti molochu zlých zákonov a vlády, ktorá vraj Martinu nehodlá pomôcť.

Do tretice Lipšic hodil rukavicu k nohám samotného lídra strany Sieť, ktorý sa už pred vstupom do vysokej politiky nominoval za najväčšieho odborníka na ústavné právo. Pravdaže, vtedy bol Procházka ešte prísne sa tváriaci pán advokát a nie žoviálny mladý muž, ktorý sa teraz masívne po celom Slovensku usmieva z bilbordov.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #Radoslav Procházka #mesto Martin