Pán pôžitkár

Kdeže máme v lete pána prezidenta? Celé týždne ho nevidno, potom sa ukáže na deň-dva, a zase zmizne ako gáfor. Nuž, nadelili sme si prezidenta, ktorý si vie predovšetkým užívať.

12.08.2015 22:00
debata (30)
Danglár, 13.8.2015
Danglár, 13.8.2015 Danglár, 13.8.2015

Nielen predĺžené víkendy cez rok s rodinou pod Tatrami, na ktoré sa pravidelne dopravuje štátnym špeciálom. Sotva letné prázdniny preskočili do druhej polovice, už si stihol povoľkať na troch zahraničných dovolenkách. Samé vyhľadávané destinácie. Grécko, Turecko, Taliansko… Týmto tempom by do konca sezóny mohol stihnúť ešte pár riviér.

Ako je známe, prezident Slovenskej republiky nemá zo zákona dovolenku. Ostáva na jeho zvážení, aký čas strávi vo svojom úrade, aký na služobných cestách a aký povedzme na morskej pláži. Na druhej strane musí rátať s tým, že jeho program sa nedelí na oficiálny a neoficiálny, ale je hlavou štátu dvadsaťštyri hodín denne, 365 dní v roku.

Práve Andrej Kiska prišiel s nápadom, že má aj neoficiálny, súkromný čas a za týmto slovným rúškom môže jeho kancelária zakrývať akékoľvek jeho aktivity a premiestňovanie sa z krajiny do krajiny. Ako pán veľkopodnikateľ na dôchodku. Keď si k tomu občan pridá hókusy-pókusy so vztyčovaním štandardy nad Grasalkovičovým palácom na zalepenie očí kritikom, čo si má o tom pomyslieť?

Iste si mnohí pamätajú, koľko toho Kiska v predvolebnej kampani narozprával, že čo všetko vyrieši v prospech ľudí. Svoj život k lepšiemu už iste zmenil, ale Slovensko? Ako chce svoje sľuby aspoň čiastočne splniť, keď nielenže na to zväčša nemá právomoci (na niečo však má), no nemá na to chuť a ani náturu. Veď prezidentské roky sa dajú stráviť aj tááák pohodlne…

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenky #Andrej Kiska