Kým nie je neskoro

Do stredy o existencii Mariána Magáta mnohí pravdepodobne ani nechyrovali. Pritom ide o človeka, ktorý svojou radikálnosťou prekonáva aj oveľa známejšieho Mariana Kotlebu.

16.09.2015 22:00
debata (17)

Tento neonacista z kysuckej organizácie Vzdor sa ani len nesnaží korčuľovať na hrane zákona, zastierať svoje extrémne názory a predstierať, že on je iba slušný národovec, ktorému leží na srdci osud národa, ako to robia kotlebovci.

Nie. Magát je priamočiary a svojimi názormi sa ani nijako netají: „Súčasný politický systém treba čím skôr zlikvidovať, pretože arogancia politikov po roku 1989 ničí budúcnosť slovenského národa.“ Keď ho začiatkom augusta polícia v centre Prahy zatkla po jeho vystúpení na mítingu pravicových extrémistov z Dělnickej strany sociální spravedlnosti, niektorí si kládli otázku: prečo v Česku áno a u nás nie? Azda nie je glorifikácia Hitlera, sympatie k národnému socializmu a popieranie holokaustu trestným činom aj u nás?

Aj keď nad našou justíciou väčšinou (oprávnene) lámeme palicu, občas sa dejú veci…To, že mesiac po pražskom extempore začala kysuckého neonacistu trestne stíhať aj žilinská polícia, je azda prísľubom, že polícia už nebude privierať oči nad výrokmi tých, ktorí sa nijako netaja, že by najradšej demokratické zriadenie u nás zlikvidovali.

Iste sa nájdu aj takí, ktorí si myslia, že takto sa extrémistom dostáva iba zbytočná publicita. Omyl! Netreba zabúdať, že tento človek sa nijako netajil svojimi politickými ambíciami a ak by zasadol do parlamentu, či župného, alebo ba dokonca toho "veľkého“, bolo by už neskoro.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #neonacizmus #Marian Kotleba