Hor sa, kontrola!

Ľudia sa vyrovnávajú s osobným neúspechom rozlične. Niektorí iba mávnu rukou, sú takí, čo hľadajú zlyhanie v iných, časť sa nad sebou vážne zamyslí a usiluje sa o nápravu. Bratislavský primátor k tým posledným určite nepatrí. Takmer po ročnom pôsobení vo funkcii sa rozhodol šetriť.

16.10.2015 10:00
debata (4)

Nezačal však s „veľkými rybami“, ale trúfal si na ťažko telesne postihnutých a dobrovoľných darcov krvi. Najprv im s mestskými poslancami zrušil bezplatnú MHD, po kritike priklepol zľavu. Veľkodušne dokonca aj priamym účastníkom protifašistického odboja, hoci tí najmladší dosiahli 86 rokov a aj tak majú verejnú dopravu zadarmo.

Najnovšie hodlá zdvihnúť daň z nehnuteľnosti. Opäť nie tým „veľkým“, no majiteľom bytov, domov, záhradných chatiek či garáží. Nie postupne, hneď o sto percent! Narazil však na odpor. Zastupiteľstvá 14 zo 17 mestských častí mu povedali NIE. Ako zareagoval? Už na budúci týždeň vyšle k spoluobčanom, nepochybne aj k tým, čo ho vlani volili, kontrolórov. Majú zisťovať, či platia dane tak, ako majú. Zrejme budú krokomerom vymeriavať kuchyne a spálne, či sedia údaje, aké už majú roky zadefinované na radnici. Pustíte si ich do bytu?

„Je to jediný nástroj, ktorý máme v rukách," vyhlásil Ivo Nesrovnal v súvislosti s týmto nepopulárnym opatrením. Trocha málo predstavivosti na muža, ktorý pred voľbami Bratislavčanom sľuboval, že im zabezpečí to najlepšie, čo videl v iných európskych metropolách.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #Ivo Nesrovnal