Na buzerplatz!

Hurá! V hlavnom meste v stredu odštartovali informačnú kampaň o údajne mimoriadnych výhodách tretej etapy integrovanej dopravy v Bratislavskom kraji. Nová webová stránka, plagáty, letáčiky na zastávkach...

29.10.2015 09:00
debata (2)

Vynikajúce! Akurát, že sa písal 28. október a „revolúcia“ v hromadnej doprave má vypuknúť už 1. novembra! Okrem toho, že ťažko zdravotne postihnutí a „diamantoví“ darcovia krvi prídu o bezplatnú dopravu (na 90-percentnú zľavu si musia vybaviť nové preukazy), prevratné zmeny zasiahnu aj dôchodcov nad 70 rokov. Týka sa to i priamych účastníkov protifašistického odboja, medzi ktorými sú najmladší 86-roční. Kým doteraz stačilo, aby svoj vek preukázali pomocou občianskeho preukazu, teraz všetci budú musieť revízorom predkladať špeciálnu čipovú kartu.

Koľko ich dnes žije v celej bratislavskej župe a koľkí cestujú MHD, prímestskými autobusmi a regionálnymi vlakmi, ťažko odhadnúť. Ale iste dobrých pár tisíc. Preto bola absurdná predstava, že si taká masa starších ľudí zariadi všetko potrebné za niekoľko dní. A tak sa napochytro, ešte aj včera, postupne prijímali opatrenia. Na ich základe seniorom a držiteľom preukazov ŤZP udelili výnimku – prechodné obdobie do konca roka 2015. Ostatní, hor sa do vybavovačiek!

Na Nesrovnalovom magistráte si pilátovsky umývajú ruky. My nič, to Bratislavská integrovaná doprava. Akoby práve oni aj so župným úradom nezaložili túto akciovú spoločnosť, neboli jej akcionármi a takéto pravidlá neschvaľovali mestskí poslanci. Čo všetko však neurobí slovenský úradník preto, aby mohol občanov buzerovať. Najlepšie tých, ktorí sa dajú šikanovať najľahšie – skôr narodených a vážne chorých.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji #Bratislavská integrovaná doprava