Fraška

Zvolebnieva sa, a tak i opozícia v snahe posilniť svoje preferencie prichádza s aktivitami, ktoré ju zviditeľnia. Za terč svoje kritiky si vybrala dva rezorty, ktoré zostali doteraz nezreformované.

02.11.2015 08:00
debata (3)

Problém je, že na súčasnom neutešenom stave školstva i zdravotníctva má zhruba rovnaký podiel ako Ficov kabinet. Vôbec neprekvapuje, že odvolávanie ministra školstva i ministra zdravotníctva dopadlo tak, ako dopadlo – obaja ministri zostávajú naďalej vo svojich funkciách.

Prekvapuje skôr to, ako nezodpovedne pristúpila opozícia k odvolávaniu Viliama Čisláka. Aj keď nedisponuje dostatočným počtom hlasov, môže v diskusii poukázať na nešváry, ktoré tento rezort trápia a, žiaľ, ani Čislák sa veľmi nepričinil o ich odstránenie. Z tohto hľadiska to nemusí byť premárnený čas.

Ak však štvrtina z poslancov, ktorí sa pod návrh na odvolanie ministra podpísali, hlasovať napokon ani neprišla, tak piatkový 9-hodinový maratón nemožno označiť inak ako frašku. Skutočným škandálom je však to, že za desať rokov vládnutia opozície a osem rokov Ficových kabinetov nedošlo v tomto rezorte k zásadnej zmene. Skôr naopak.

Zo zdravotníctva sa neprestajne vyťahujú peniaze – raz je to cétečko, potom kauza „teta Anka“ alebo rozdiely v platbách pre súkromných a štátnych poskytovateľov magnetickej rezonancie. A tak nečudo, že potom tieto prostriedky chýbajú inde – pri starostlivosti o pacienta.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viliam Čislák