Hodnoty naruby

Návrh ústavného zákona o umelom prerušení tehotenstva, o ktorom vo štvrtok rokovala Národná rada, možno vnímať ako záverečnú bodku za parlamentným pôsobením poslancov Štefana Kuffu a Mariána Kvasničku.

13.12.2015 10:00
debata (25)

Ich politický testament podporilo iba 19 poslancov, čo ukazuje, že hnutie „pro life“ má na parlamentnej pôde zanedbateľnú podporu, hoci podhubie – národné pochody za život, referendum za rodinu atď. – sa začína rozrastať.

Nikto (zatiaľ) neútočí na kliniky, kde sa interrupcie vykonávajú, nie je však vylúčené, že tento import dorazí časom aj k nám. A práve preto je potrebné, aby na politickej scéne existovali subjekty, ktoré sa voči týmto nebezpečným tendenciám dokážu jednoznačne vymedziť.

To, že za novelu, kriminalizujúcu interrupcie a zakazujúcu umelé oplodnenie (!), zahlasovali všetci prítomní poslanci KDH a štyria z OĽaNO, nijako neprekvapuje. Šokujúce je, že za takýto ultrakonzervatívny paškvil zdvihli ruky aj dvaja poslanci „sociálnodemo­kratického“ Sme­ru.

Ján Podmanický, ktorý v minulosti napísal doslov k zbierke básní velebiacich prezidenta Tisa, tak opäť raz "zabodoval“. Zvláštne je len to, že tomuto „nahnedlému“ starostovi z Kysúc sa na kandidátke Smeru ušlo voliteľné 22. miesto.

Od človeka hodnotovo ukotveného v „najlepších“ tradíciách slovenského ľudáctva, ťažko možno očakávať, že bude presadzovať možnosť voľby…

Mimochodom, ak pápež František pred časom vyhlásil, že ženám, ktoré boli na potrate a oľutovali to, by mali byť ich hriechy odpustené, tak poslanci Smeru sú pápežskejší od pápeža.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #interrupcie #Štefan Kuffa #Marián Kvasnička